Pinlig populisme i Amager Fælled-sag

Amager Fælled, området fra Bella Sky Hotel langs Ørestads Boulevard Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

27. juni bragte nærværende avis en opsigtsvækkende meningsmåling, der tildelte de såkaldte grønne partier (ALT, SF, Ø og R) mere end 50 pct. af de københavnske stemmer. Det har ført til en fornyet debat – ikke mindst omkring fremtiden for Amager Fælled.

Ørestad Fælled-kvarteret blev aftalt for to årtier siden som en del af finansieringen af metroen. Den infrastruktur har været en fantastisk positiv del af udviklingen på Amager og i København. Og prisen i forbindelse med Ørestad Fælled-kvarteret er ganske lille.

Men Ørestad Fælled er ikke den eneste udvikling af området. Samarbejdet med Nordea Fonden og Københavns Kommune vil betyde kolossalt meget for naturoplevelserne på Amager. Visionen om Naturpark Amager er imponerende med sine 3.500 hektar – eller ti gange størrelsen på Central Park i New York. Det vil åbne Amager Fælled og give muligheden for endnu flere til at benytte de rekreative muligheder.

Den slags byudvikling kræver, at man kan stole på de politiske aftaler. Derfor er den største synder i denne debat absolut ikke de partier, der står ved aftalen, der blev anbefalet af Naturfredningsforeningen og Friluftsrådet. Derimod er det pinligt at opleve de, der gerne ville være med dengang, men som i iver efter at fiske i populistiske oprørte vande nu springer fra.

Fremtiden ser lys ud for Amager Fælled. Men ikke hvis vi pludseligt springer fra fælles indgåede aftaler.