Palliativ indsats af høj kvalitet

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formand for Regionsudvalget, Sophie Hæstorp Andersen, svarede 6. januar 2015 på vores læserbrev fra 23. december 2014. Vi er glade for, at formanden gerne vil være med til at sikre, at alvorligt syge mennesker har krav på en værdig behandling under deres sygdom, også når de befinder sig i livets sidste fase.

Sophie Hæstorp Andersen svarer, at der er to årsager til, at den palliative døgnvagt ikke er etableret, dels at man ikke kan få besat stillingerne, og dels fordi man ikke har en aftale med Foreningen af Speciallæger på plads. Det kan være nødvendigt at tænke i andre muligheder. Måske kan der tænkes i en døgnvagt, der dækker mere end Region Hovedstaden?

Sophie Hæstorp Andersen hæfter sig ved, at vi kun har fokus på kræftpatienter. Men en høj specialiseret palliativ indsats kommer også andre end kræftpatienter til gode. Uanset om du er kræftpatient eller KOL-patient, er den specialiserede palliative indsats blandt andet kendetegnet ved, at palliation er kerneopgaven og at der er en selvstændig ledelse (Sundhedsstyrelsen, Anbefalinger for den palliative indsats 2011). Derfor bliver vi bekymret, når man vælger at gå andre veje, ved at lægge det palliative afsnit under en medicinsk afdeling.

Sophie, vi vil gerne samarbejde om at fremme det palliative område, så vi i fællesskab kan få en palliativ indsats af høj kvalitet. Kræften Bekæmpelse er hvert år i kontakt med patienter og deres pårørende. Denne dialog udgør en vigtig brik i forståelsen af »hvor skoen trykker« for de kræftramte. Dette patient-perspektiv vil vi rigtig gerne bidrage med.

Birthe Skaarup, Gunhild Legaard og Hanne Bech

Kræftens Bekæmpelses Regionsudvalg