Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Påsken handler om livets store drama

Kvinder beder i anledning af påskeugen i La Paz, Bolivia. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Mercado

Foråret er nu igen over os og naturen viser sin storhed i vort skønne land med den udsprungne bøgeskov og fuglesang fra den tidlige morgen. Dette synes som en stærk kontrast til meget af det, vi ellers møder i tilværelsen. Terror, had, undertrykkelse, egoisme, krig og sult fylder desværre stadig alt for meget.Vi kan så let stå magtesløse og have svært ved at finde løsninger på mange af de vanskeligheder, der møder os.

Vi kan blot se på, hvordan det er gået med Brexit-forhandlingerne i Storbritannien, hvor manglende samarbejde og strid har skabt bekymring og usikkerhed blandt store befolkningsgrupper. Snart står vi foran et folketingsvalg og allerede nu kan man se, hvordan partierne er kampklare og gerne påpeger fejl hos de andre. Samtidig udfordres vi af destruktive ideologier og alternative behandlingsformer, og forskellige livsopfattelser spreder sig også omkring os.

Alt er imidlertid ikke lige meget eller lige godt. Vi skal være åbne, tolerante og imødekommende, men må aldrig gå på kompromis med det sande, ægte og gode. Midt i alt dette kommer påsken så til os med et anderledes og befriende budskab. Her møder vi verdenshistoriens største drama og begivenhed. Lidt udenfor Jerusalem tog Jesus Kristus kampen op med alt det nedbrydende. Han valgte frivilligt at gå den ydmyge vej til Golgatas kors. Langfredags mørke blev imidlertid afløst af en lys påskemorgen og en tom grav. Ondskaben og dødens magt blev brudt og kærligheden og livet sejrede.

Påsken indeholder således livets dybe temaer, som vedrører os alle. Fællesskab, frihed, forsoning, omsorg og næstekærlighed er de helt bærende værdier og de vil altid være stærkest, da de kan opbygge, skabe og forene. Snart kan vi fejre Dannebrogs 800 års jubilæum og flaget er symbol på velstand og et kristent livsgrundlag og det fundament må vi værne om.

Lad os samtidig tage påskens livsbekræftende budskab til os og sammen gå fremtiden i møde med både håb og forventning – trods alt.  Glædelig påske.

Per H. Sparre, Espergærde