P2 er meget mere end genudsendelser

DR P2 sender nyproducerede udsendelser hele sommeren. Her Mathias Heise på scenen med DR Big Band ved P8 Jazz Alive 2017 i DR Koncerthuset 31. mars 2017. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære Niels Walløe! Ja, du har ret i at der er lidt flere genudsendelser i sommerperioden, også på P2 (Berlingske 13/7). Det handler om at finde balancen mellem medarbejdernes ferieafvikling, fornuftig brug af produktionsmidlerne i en periode med færre lyttere og lysten til at genanvende produktioner, som vi er stolte af (koncerten med sonningvinderen Kavakos var en af sæsonens bedste og tåler bestemt et genhør).

Men P2 nyproducerer faktisk i stor stil hele sommeren. Alle hverdagsaftener sendes der direkte fra de danske sommerfestivaler med reportage og koncertoptagelser – vi dækker henved 70 forskellige festivaler fra juli til august – og der samles op på ugens koncerter i nyproducerede udsendelser både lørdag og søndag.

Læs også: Mette Bock: Jeg synes faktisk, at DR har svigtet formidlingen af dansk kunst og kultur, ikke mindst den klassiske musik

I dagtid nyproduceres P2 Morgenmusik, Hej P2 og Amadeus helt som normalt. Der er særlige serier specielt tilrettelagt til sommerperioden som f.eks. Lotte Heises program søndag formiddag og en musikhistorisk serie i ti afsnit af Henrik Engelbrecht om opera i guldalderens København. Desuden sendes der koncertaftener fra udlandet. Operaaftenen fortsætter også hele juli med transmissioner fra sommerens operaforestillinger rundt om i Europa.

Det er altid værdifuldt at få lytternes tilbagemelding på vores programlægning – I kan se og høre noget, vi er blinde for – men jeg kan ikke genkende billedet af P2 som en kanal, hvor radioaviserne ligger som små øer i en strøm af genudsendelser. P2 tilbyder sprællevende musikformidling til den, der vælger at høre klassisk i sin sommerferie.

Rammerne for, hvad P2 må lægge on demand og hvor længe, er bestemt af de aftaler, som DR har med musikere og andre rettighedshavere, ligesom der politisk er pålagt tidsmæssige begrænsninger i DRs public service-aftale.