Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Opret et uniformeret korps til at udskrive bøder til folk med rod i coronapasset

»Lad staten ansætte og uddanne et coronakorps. De skal agere, ligesom vi kender det fra kontrollen på tog og metro. De skal have uniformer og være i stand til at tackle ubehagelige situationer, som selvfølgelig vil opstå,« skriver Sandra Leigh Draznin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Jeg forstår, at blandt andet restaurationsbranchen er bekymret for, hvordan de skal tackle kontrol med coronapas – og hvordan det vil pålægge både restaurationsbranchen og andre liberale erhverv endnu en opgave og udgift oveni alle restriktionerne og den lange nedlukning.

Jeg har et forslag til en løsning: Lad staten ansætte og uddanne et coronakorps. De skal agere, ligesom vi kender det fra kontrollen på tog og metro. De skal have uniformer og være i stand til at tackle ubehagelige situationer, som selvfølgelig vil opstå.

Coronakorpset skal gå rundt i byen, og lejlighedsvis gå ind på cafeer, restauranter og andre etablissementer, som kun kan holde åbent for personer med coronapas. Her skal de venligt »bippe« folks pas, og bliver man taget med et ugyldigt pas, skal man selvfølge venligt, men bestemt bortvises, samt tilskrives en bøde på for eksempel 3.000 kroner.

Jeg forestiller mig at DSB/Movia må kunne bidrage med viden til, hvordan sådan en kontrolfunktion bedst udføres, og måske kan vi (staten) udlicitere opgaven til DSB/Movia, som har lang erfaring for en kontrolfunktion som denne.

Jeg er sikker på, at de fleste danskere vil rette sig efter reglerne.

Sandra Leigh Draznin, København

Troværdige eller opportunister?

Nu har også Britt Bager forladt Venstre. Britt Bager mener, at Venstre er blevet mere liberalt end borgerligt. For mit eget vedkommende passer det fint med min livsopfattelse, og jeg har ved flere lejligheder følt, at Venstre med Inger Støjbergs markante udlændingepolitik kolliderede lige vel rigeligt med den grundlæggende sociale og medmenneskelige holdning, der bør være til stede uagtet, at Venstre er et borgerligt parti med en stram udlændingepolitik.

Jeg var personligt også irriteret over, at Venstre ikke gik med i politiforliget, men det er da ikke nok til, at man forlader partiet. Nu kan det komme til at virke som om, Britt Bager mere føler sig lidt forsmået over ikke at have en så fremtrædende position som tidligere, hvor hun var politisk ordfører. En post man kan diskutere, om hun bestred med nogen særlig markant succes.

Hvor er det dog i det hele taget ubehageligt at iagttage, hvordan Jakob Ellemann-Jensen skal trynes både af sine egne og af medierne. Også at det skal ske nu, hvor han var kommet rigtig godt i gang blandt andet i coronadebatten. Nu bør Venstres folketingsmedlemmer stå sammen og i stedet bakke Jakob Ellemann op. Det kan godt være, at de Konservative har brug for Britt Bager og Marcus Knuth, men kan man stole på dem, eller er de blot opportunister?

Ane Marie Christensen, Frederiksberg

Håndgymnastik på pressemøder

Hvorfor skal ministrene ved pressemøder udføre aktiv håndgymnastik for at understrege deres udtalelser?

Det virker meget generende, når både for eksempel statsministeren, sundhedsministeren og justitsministeren ikke kan holde hænderne i ro.

Jeg så den seneste ekstraudsendelse i tv, og her var Søren Brostrøm og Henrik Ullum meget rolige på hænderne, og det virker mere overbevisende end de andres blafren.

Man skulle tro, at de havde været på kursus – i hvert fald hjælper det ikke på budskaberne, så kan vi ikke blive fri?

Hanne Nording, København

Menneskelig fejl

Kære Flemming Rasmussen,

Tak for din interesse i Sundhedsplatformens ve og vel (Berlingske 16. marts). Den udfordring med medicinordinationer, som du nævner, skyldes dog en menneskelig fejl, og har som sådan ikke noget med Sundhedsplatformen at gøre. Fejlen kunne være sket med et hvilket som helst system til danske hospitaler. Da fejlen først blev opdaget, var det takket være Sundhedsplatformen heldigvis muligt hurtigt at danne et overblik over problemet, og i løbet af et døgns tid tage kontakt til alle de berørte patienter, så der ikke skete nogen fejlmedicinering.

Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland

Navneklud til statsministeren

I tidernes morgen var der tradition for, at de ældre broderede »navneklude« med nogle kloge råd til de unge i familien.

Jeg tror, at jeg vil brodere en navneklud til vores statsminister.

Der skal stå: Højt at flyve, dybt at falde.

Anna Dawids, København