Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Nye planer for Tivoli er spændende

Skal Tivoli have hotel, højhus og have nær den gamle rutsjebane? Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Alle har en mening om Tivoli. Selv en rådmand på Frederiksberg.

Tivoli er et nationalt klenodie. Det er unikt – og det kan ikke kopieres. Om det er fornuftigt at inddrage Vesterbrogade ud for Tivolis hovedindgang, kan naturligvis diskuteres, men det er da en interessant tanke. At et hotel kan høre med til oplevelsen af Tivoli er uomtvisteligt.

I øvrigt mener jeg, at Tivoli drives forbilledligt. Der er initiativ og udvikling. Og de økonomiske resultater har aldrig været bedre. Det er noget helt andet end den stilstand, som man oplevede for år tilbage.

Tivoli er en privat virksomhed, børsnoteret på Nasdaq Copenhagen. Chr. Augustinus Fabrikker og Skandinavisk Holding sidder på ca. 55 pct. af aktierne. De kan næppe beskyldes for at tænke kortsigtet og opportunistisk. Der er virkelig tale om tålmodige penge i ordets bedste betydning. Så jeg synes, at rådmand Nikolaj Bøgh (K) skal finde de positive og optimistiske briller frem. Michael Thøgersen, Frederiksberg

Gør toget attraktivt

Hurra for at nattog er ved at blive populære igen. Ja, min kone og jeg tilstår, at vi som rejselystne seniorer tager sydpå med fly tre-fire gange om året. For vælger vi toget, er vi til grin for vores penge. Og blev prisen pr. flybillet forhøjet med 100 kr., ville det ikke ændre på noget.

Men vi drømmer om at kunne foretage rejserne med tog, vågne op for at stige af i centrum af Wien, hvis ikke vi bliver siddende i samme kupé og fortsætter videre mod Rom. Det vil vi gøre, så snart toget igen bliver et attraktivt alternativ, f.eks. finansieret med de miljøafgifter, der skal lægges på flyrejser. Ove Steen Smidt, Rødovre

Idrætsklubber i Nets' fangarme

»Detailhandelen i oprør over lukrativ Nets-ordning«, lyder overskriften i Berlingske Business 20. juni. Man kan tilføje: Idrætsklubber er i oprør over Nets. Som kasserer i en lille idrætsklub kan jeg oplyse, at man kræver, at vi har et CVR-nummer, så det officielle Danmark ved, hvem vi er. Vi har fornøjelsen at dyrke vores idræt på kommunale arealer uden betaling. Til gengæld får vi ikke kontante tilskud på nogen måde fra kommunen. Men CVR-nummeret  betyder, at vi tvinges ind i Nets' fangarme.

Hvert kvartal opkræves vi 104 kroner af Nets for denne CVR-tilknytning, dertil kommer, at staten får 26 kroner i moms. Dermed betaler vi 416 kroner om året til Nets uden på nogen måde at bruge Nets, eller at de servicerer os med noget som helst. Staten får sine 104 kroner i moms. Dog en trøst, det seneste venlige tilbud fra Nets lyder på, at vi nu bør modtage de fire fakturaer via e-boks, så vi sparer et kommende tillæg af papirgebyr!

Man bliver helt varm af taknemmelighed. Godt man har sin egen printer. Alt i alt en enkel måde at malke tusindvis af små idrætsforeninger for penge, der kunne gå til klubbens aktive udøvere. Man forstår, at Nets' ledelse belønnes med omkring 7.000.000.000. kroner - syv milliarder - bl.a. for dette givtige forretningsinitiativ. Nets vil sikkert fortælle, at systemet er pålagt dem af Folketinget. Vi er (bonde)fanget i systemer. Lars Juul, Frederiksberg

Vi ryster i bukserne

Vi bæver og ryster i bukserne! Nerverne sidder uden på tøjet i venten på de røde partiers krav til borgerne. Forventningerne er små, men et spinkelt håb om eftertænksomhed og realitetssans er i live!

Vil borgerne blive pålagt yderligere byrder og skatter? Vil opsparing og udsat forbrug atter blive straffet? Vil den offentlige sektor blive udvidet eller konkurrenceudsat? Vil risikovillige investeringer i den livgivende private sektor blive yderligere straffet? Vil den rimelige aftale om et udrejsecenter i Jylland blive opretholdt? Vil storcentret Sandholm/Sjælsmark blive pålagt flere afviste kriminelle? Vil de kriminalitetsbelastede naboer til centret Sandholm/Sjælsmark få beskyttelse? Vil de afviste kriminelle udlændinges ønske om ophold i hovedstadsområdet blive opfyldt?

Vil hovedstadsområdet blive pålagt yderligere økonomiske byrder og udligning? Vil trafikinvesteringer blive gennemført baseret på fakta og trafikbelastning? Vil der være interesse for at hæve boligstandarden i hovedstaden til jyske højder? Vil verdens højeste sociale ydelser blive forøget? Vil Aalborg fortsat skulle have tre store kaserner og Nordjylland 40 pct. af det danske forsvar? Vil valgloven blive justeret, så alle stemmer får samme demokratiske valør? Vil den omfattende politiske mobning af Nordsjællands samlede befolkning blive stoppet?
Claus Tjørring, Hørsholm