Nu må det være slut med Hammerslag

TV- programmet »Hammerslag« på DR, hvor nogle ejendomsmæglere drager rundt i landet og konkurrerer om at gætte mindst forkert, må nu kunne lægges i graven. Når jeg mener, at det må være slut, er det ud fra en formodning om, at man er gået frem i alfabetisk orden.

Nu er man så nået til V. Valget stod, må jeg forstå, mellem Vorbasse og De Vestindiske Øer. Valget faldt naturligvis på sidstnævnte. Her kunne de mandlige deltagere så optræde i shorts, men med vanlig opskruet humør, denne gang forståeligt nok sat adskillige grader op. Jeg vil ikke vide, hvad det har kostet at sende disse muntre Guds sønner og døtre med tilhørende vært etc. til denne destination for at lave dette meningsløse program, det vil bedrøve mig yderligere, men det har ikke været billigt, og det er for mig som TV-seer en helt uforståelig disposition. De muntre mennesker har jo ikke en chance for at kende prisniveauet, hvilket sandelig også fremgik af deres gæt.

Min bøn må være, om man dog ikke bare engang imellem kunne bringe nogle programmer med et vægtigt indhold. Med udsigten til at blive beskyldt for at blande tingene sammen, vil jeg gerne påpege, at når der er »underholdning«, hører vi altid, at nu kommer en af Danmarks største stemmer eller en af Danmarks bedste musikere. Er man i DR ikke klar over, at man inden for murene har et fremragende kor, fremragende orkestre og internationale solister fra den klassiske verden? Hvorfor dog ikke bruge disse muligheder i stedet for at bringe meningsløse programmer, som i bedste fald er glemt dagen efter.