Nej til burkaer, ja til danske værdier

Foto: CHRISTIAN BRUNA

Man skal vise sit ansigt. Derfor skuffer det mig, at præsten Edith Thingstrup 7. oktober i Groft Sagt ironiserer over burkaforbuddet ved også at foreslå forbud mod kyskhedsbælter og kedeldragter.

Hvis sådanne bælter stadig findes, så selvfølgelig ja. Men kedeldragter er jo en arbejdsdragt. Så kunne Thingstrup lige så godt foreslå et forbud mod sin egen præstekjole.

Vi har en kamp for vores danske værdier, som skal kæmpes, og kunne her ihukomme B.S. Ingemanns danske sang om Holger Danske, hvor en af linjerne lyder: »…jeg fægted med åben pande for, hvad jeg for alvor tror.«

Måske er kæmpen under Kronborg ved at vågne. Det håber jeg.

Et læserbrev samme dag udtrykte bekymring for, at nogle kvinder med forbuddet ikke længere får lov til at gå udenfor hjemmets fire vægge. Det er svært at komme den slags kvindeundertrykkelse til livs, men et sted skal man jo begynde for at vise, at vi i Danmark har et andet og frit kvindesyn, som skal respekteres.

Vi skal vise, at vi er herre i eget hus og ikke lader os diktere af udefrakommende, formørkede menneskesyn. Kvinder, som hidtil har båret burka kan stadig iklæde sig et tørklæde, højhalset, langærmet bluse og gulvlang nederdel. Så problemet er vel snarere:

Vil man integrere sig i det danske samfund, eller vil man ikke?