Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Nej tak til mere Løkke

Lars Løkke Rasmussen og hans støtter har først ødelagt Venstre, dette tidligere så store, stærke og stolte parti. Så samarbejdet i blå blok. Og nu er de i fuld gang med at ødelægge Danmark, skriver Ole K. Ersgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

»Borgerlige har kun et enkelt håb. At Venstre taber det næste folketingsvalg. De har brug for at vågne op. Skifte ledelsen ud. Rydde op i folketingsgruppen. Formulere substantielle politiske tanker. Og huske på, hvad borgerlighed er.«

Citatet er fra Eva Agnete Selsings kronik i Berlingske 29. juni 2012. Jeg var helt enig i kronikørens vurdering - dengang. Og er det fortsat.

Lars Løkke Rasmussen og hans støtter har først ødelagt Venstre, dette tidligere så store, stærke og stolte parti. Så samarbejdet i blå blok. Og nu er de i fuld gang med at ødelægge Danmark.

Processen startede faktisk med Venstres daværende formand, Anders Fogh Rasmussen, og er fortsat under Løkke. Der er jo blevet solgt voldsomt ud i den borgerlige politik for at kunne tiltrække lyserøde vælgere i stort antal - ikke mindst fra dele af Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre.

Dette bliver ikke mindre problematisk af, at de Konservative er blevet næsten mere radikale end de Radikale. Eller at Liberal Alliance nærmest er ikke-eksisterende. Eller at DF nøjes med at være skødehund for Løkke.

Men det har flere og flere borgerlige vælgere da også opdaget. De er begyndt at søge til Nye Borgerlige.

Det startede ellers så godt: ved folketingsvalget i 2001 opnåede Venstre 31,2 pct., og blev det største parti. I dag står partiet til omkring det halve.

Men hvorfor er det dog gået så galt for Venstre? Der er naturligvis flere årsager. Den væsentligste er, at der ikke føres borgerlig politik. Og det opdager flere og flere Venstre-vælgere.

Løkke er ligesom sin forgænger og deres støtter karrierepolitikere.

De har tilsidesat en borgerlig/liberal kurs - for egne ambitioners skyld - til stor skade for Danmark, hvilket bl.a. ses på landets faldende placeringer på en række internationale ranglister.

Så, ja. Der er behov for et nyt valgnederlag til Venstre.

Ole K. Ersgaard, Sorø