Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Mette Bocks arrogance

»Gennem de sidste 20 år har kommunerne skåret på plejehjemspladser, så beboere skal være meget plejekrævende før de kan få plads. Ofte venter de i op til et år før der er plads,« skriver Ulla Sørensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Borgmesteren i Rudersdal, Jens Ive, foreslår, at pårørende til plejehjemsbeboere bør tage et større ansvar for en del af plejen  af beboeren. Det har fået formand for Pårørende i Danmark, Marie Lenstrup, til at svare borgmesteren.

Jeg tilslutter mig fuldt ud Marie Lenstrups indvendinger mod borgmesterens forslag.

Gennem de sidste 20 år har kommunerne skåret på plejehjemspladser, så beboere skal være meget plejekrævende før de kan få plads. Ofte venter de i op til et år før der er plads. I den mellemliggende tid har de pårørende været på 24/7. Det kan jo heller ikke komme helt bag på kommunerne, at »ældrebyrden« vokser.

Nu taler vi om Rudersdal Kommune: der er stor forskel på, hvad kommuner afsætter af økonomi til børn og  borgere, som ikke bidrager til den fælles kasse. De har dog alle betalt deres skat. Det drejer sig kun om økonomi.

Jeg vil angribe Mette Bocks svar på Marie Lenstrups indlæg. Jeg mener, at Mette Bock er arrogant. Jeg mener ikke, at hun har sat sig ind i, hvad det vil sige at være pårørende til en syg i hjemmet og til en beboer på et plejehjem.

Det er godt for Mette Bock, at der er så mange til at varetage de ekstraopgaver i hendes familie, men jeg tvivler på, at Mette Bock havde ret meget tid til sin gamle mor, da hun var minister.

Jeg har selv været pårørende til en beboer på plejehjem, og Marie Lenstrups beskrivelse af, hvad man skal tage sig af for beboeren, økonomi/indkøb/etc. kan jeg fuldt ud tilslutte mig.

I øjeblikket er jeg pårørende til en syg mand, som kræver lige så meget af mig som da jeg var pårørende til en plejehjemsbeboer.

Mette Bock burde ikke være så skråsikker, men undersøge sagerne før hun går ud med den svada.

Københavns Kommune er begyndt at fokusere på de pårørende, da de kan se, at mange pårørende går ned med sygdomme/stress etc. De arrangerer kurser/opsøgende arbejde osv. Det er ensomt at være pårørende. Vi findes i alle aldre.

Ulla Sørensen, fhv. sygeplejerske, København