Med venner som Krarup...

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søren Krarup bilder sig ind at vide noget om moral, for han har været præst i mange år. Med denne tvivlsomme begrundelse for, hvorfor man skal tage ham alvorligt, kaster Krarup sig ud i en forsvarsprædiken for Lars Løkkes mangeårige »hvem tager min regning«-tilgang til livet.

Krarup beviser effektivt og endegyldigt, hvad mange kirkegængere længe har haft mistanke om: Adgang til en prædikestol betyder ikke nødvendigvis, at man har noget fornuftigt at sige.

Man skal være meget fast i troen - eller villig til at ignorere enhver virkelighedssans, men her hjælper det nok at være præst - for ikke at kunne se, at Venstres nuværende formand har tabt forbindelsen til jorden i almindelighed og baglandet i Venstre i særdeleshed. Vi taler om en Venstre-formand, der lader partikassen betale for lækkert tøj til 152.000 kr., inklusiv syv sæt undertøj til Lars, hvorefter han ikke rigtigt kan eller vil redegøre for, om han har egentlig har betalt skat.

Der kan købes mange gummistøvler og kansas-overaller for 152.000 kr. Det ved enhver vestjysk landmand. Til gengæld kan man ikke engang få otte dybsorte præstekjoler for de penge - folkekirkens sorte gevandter koster nemlig endnu flere penge end et af Løkkes skræddersyede, partikassebetalte jakkesæt fra Zornig. Måske har Krarup simpelthen gået i skatteyderbetalte, skræddersyede, sorte præsteklæder alt for længe til at kunne se, at den, der først og fremmest er ved at myrde Løkkes politiske karriere, er Lars Løkke selv?

Krarup skyder i stedet på medierne og forsvarer det åbenlyst forkerte ud i det absurde.

Med hovedet begravet i hænderne må man spørge sig selv: Mener Krarup det virkelig, eller er det et udspekuleret karaktermord på den lille mand med det store forbrug, når han kalder Løkke »en gemytlig mand«, der »opnår resultater«, »ved hårdt politisk arbejde kombineret med en pilsner eller to eller tre(...)«?

Antyder han, at Lars Løkke plejer at drikke sig beruset i sit politiske arbejde, og at det er helt i orden? Hvem sagde »flyvende fadbamse«?

Med venner som Krarup behøver man ingen fjender. Skål på det.