Mand jer op, mænd!

Det er naturligvis mændenes frie valg at overlade kampen om hjemmet, børnene og de nære ting til ægtefællen eller kæresten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis mændene ønsker ligestilling, må de gemme opdragelsen til karrieremand af vejen og indstille sig på at begå sig på en kaospræget hjemmefront blandt tomme køleskabe, vasketøj og forældreintra, hvor det ikke er en fast del af jobbeskrivelsen, at man bliver rost.

Mændene må ud af deres komfortzone fremfor at overlade opgaven som familiens indkøbs- og logistikchef til kvinderne, mens de selv prioriterer deres traditionelle bastioner på arbejdspladsen. Her sidder de tungt på både karrierer og indkomster, sætter standarder for forfremmelser og planlægger deres næste karrieretræk. Frem for at bruge 25.000 kr. på en mountainbike, så spendér pengene på driftssikre hvidevarer og acceptér, at den ironman må vente, til børnene er blevet større.

Mændene må ophøre med at tænke skaffedyr om sig selv og stoppe med at fravælge muligheden for at gå på barsel. Det nytter heller ikke, gang på gang, at blive væk fra fødselsdagen i børnehaven og podernes håndboldkamp. Masser af børn er vokset lykkeligt op, selvom deres mor har været en sekundær forælder i forhold til faren.

Det er naturligvis mændenes frie valg at overlade kampen om hjemmet, børnene og de nære ting til ægtefællen eller kæresten. Det er også deres frie valg at fortsætte med at gifte sig nedad med hjemmekvinder, fremfor opad med en kvinde, som vil prioritere at gøre karriere, mens mændene selv passer hjem og børn. Ligesom familierne skal have fuld frihed til at indrette sig, så begge parter kan udfolde deres talenter. Det er ærgerligt for Danmark og samfundsøkonomien, men virkeligt sørgeligt for børnene, hvis oplagte talenter blandt både mænd og kvinder ikke foldes ud, både på arbejdsmarkedet og i familielivet.