Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Måske kunne Berlingske få noget at tænke over...

Morten Marinus: »Anders Vistisens bog omdeles med skatteyderstøtte. Det gør Berlingske også. Så det ville være skønt, hvis avisledelsen begyndte at se på indholdet af Anders’ bog, ikke bare tonen og finansieringen.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Berlingskes chefredaktion har ikke taget overvældende godt imod min partifælle, kandidat til Europa-Parlamentsvalget, Anders Vistisens nye bog om EU. Lidt en skam, det er en god og underholdende bog. Det falder chefredaktør Tom Jensen for brystet, at bogen er produceret af det europæiske parti ECR, som Dansk Folkeparti er medlem af i Bruxelles, bl.a. sammen med de konservative briter, og omdeles til en kvart million husstande for tilskudspenge fra EU og dermed skatteyder-midler.

Finansieringen af bogen er lagt åbent frem af Anders Vistisen – og Morten Helveg udgav en bog i efteråret på helt samme vis. Uden at Berlingske kritiserede ham. Sjovt nok. Desværre ikke overraskende.

Samme Berlingske fik i øvrigt sidste år i mediestøtte 17,5 millioner kroner. Det er skatteydermidler. Uden disse ville Berlingskes virksomhed have store økonomiske udfordringer.

Dansk Folkeparti bakker op om, at medierne tildeles støttekroner – og har senest med finansloven for i år fået gennemtrumfet, at danske medier får øget støtte til at sælge deres aviser digitalt. For vi tror på debat og pluralisme i danske medier.

Anders’ bog omdeles med skatteyderstøtte. Det gør Berlingske også. Så det ville være skønt, hvis avisledelsen begyndte at se på indholdet af Anders’ bog, ikke bare tonen og finansieringen.

Måske kunne avisen, der bruger Lykke Friis som korrespondent - hun er erklæret EU-fan og modtager af Marianne-prisen, som uddeles af landets mest positive EU-og-unions-parti, de Radikale - få noget at tænke over. Morten Marinus, MF for Dansk Folkeparti, medieordfører

Radikale ude af trit

Tænk sig at den radikale leder Morten Østergaard vil fortsætte den vanvittige indvandringspolitik, som Marianne Jelved og Margrethe Vestager stod for.
Som om de Radikale ikke har lavet ulykker nok i indvandringspolitikken gennem en årrække. MØ kommer endda med ultimative krav til Socialdemokraterne.
Den nuværende regering har brugt fire år på at forsøge at få styr på de problemer, som de Radikale har været primus motor for at skabe med en uhæmmet muslimsk indvandring.

Selv Socialdemokraterne har indset, at den politik, som Helle Thorning førte med radikale stemmer, var en katastrofe for Danmark.
Nu må vi så håbe, at Mette Frederiksen står fast på sine udtalelser om at bakke op om en stram udlændingepolitik. Men tør man nu også tro på det?
Hvordan kan nogen danskere få sig til at stemme på de Radikale, partiet er jo helt ude af trit med den danske befolknings ønsker. Ole Holde, Snekkersten

De røde i DR

Stor tak til Niels Rossing - du kom mig i forkøbet med læserbrevet om Mette Frederiksens (S) ensidige deltagelse i Aftenshowet! Jeg var rødglødende over endnu en gang at opleve DRs partiskhed, hvorfor er det altid de såkaldte »røde«, som kommer til orde? Mette Frederiksen klarede sig bestemt ikke særlig godt i TV-debatten mod Lars Løkke Rasmussen (V) – han var velforberedt, hvad Mette F. ikke var.

Jeg skal dog lige takke Ulla Essendrop, som på et tidspunkt greb ind, da Mette F. begyndte at sige noget om Lars Løkke, som ikke havde mulighed for at forsvare sig, da han jo ikke var inviteret. Og i aftes var det så Morten Østergaard, som var inviteret i Aftenshowet. Nej, neutral har DR aldrig været. Grete Stener Eriksen, Kokkedal

Godt gået, Uffe

Hvor var det opløftende at læse Uffe Ellemann-Jensens artikel om Robert Muellers rapport om Donald Trump. I artiklen fastholder han sin »stærkt negative vurdering af Trumps karakter og troværdighed«, og det er der al mulig grund til. Der er alt for mange mere eller mindre faste kommentatorer, der forsvarer Trump i Berlingske. Den mand kan ikke forsvares. Anker Svendsen-Tune, Rungsted Kyst

Ellemann vs. Blüdnikow

I Berlingske 2. april har Bent Blüdnikow en Groft Sagt, hvori han hævder, at en undersøgelsesdommer har frifundet Trump for alle anklager om sammensværgelse med Putin. I samme avis er der en helside med Uffe Ellemann, som udtaler, at han ikke giver en tøddel for den undersøgelse, og at han stadig synes dårligt om Trump.

Så er jeg mere rolig. For hvor Blüdnikow kun er et partsindlæg, ved Uffe Ellemann i det mindste, hvad han taler om. Henrik Laursen, Vanløse

Uffe Ellemanns halmstrå

Det er aldrig sjovt at tabe, og derfor klamrer Uffe Ellemann sig i Berlingske Opinion 2. april til et lille tyndt halmstrå om, at frifindelsen af Trump nok ikke er korrekt, for Uffe Ellemann havde jo allerede dømt ham, og så kommer Robert Muellers rapport med en anden dom - frifindelse. Ja, den pille må være slem at sluge. Jeg er så hamrende træt af Uffe Ellemann-Jensen og hans skriblerier i Berlingske, at jeg kunne opsige avisen. Else Johannessen, Kgs. Lyngby