Må jeg sige, hvad jeg mener?

"Folket skal have friheden til at være og mene, hvad de vil. Så længe ordet ikke bliver eksekveret, kan jeg være racist,nazist, kvindehader, stærk modstander af homoseksuelle eller noget helt andet. Ligeledes skal imamer have friheden og retten til at prædike om pisk til ulydige kvinder."

Frihed er en integreret del af vores kultur og en af byggestenene i vores samfunds fundament. Lige så vel som ytringsfrihed. Ytringsfrihed har været – og stadig er – én af de mest debatterede emner i Vesten i forbindelse med det ene terrorangreb efter det andet. Vi råber og skriger om, at vi til enhver tid skal forsvare vores ytringsfrihed, at vi kæmper for, at andre, mellemøstlige lande, også kan være i besiddelse til retten i at ytre sig.

I Danmark er vi ved første øjekastet land med ytringsfrihed dybt forankret i vores bevidsthed. Alligevel undrer det mig, at vi i Danmark har en såkaldt racismeparagraf og blasfemiparagraf. Du må ytre dig om alt i verden – så længe det ikke omhandler andres tro eller race. Derudover er der netop blevet indført stramninger af ytringsfrihed med opbakning fra hele seks partier. Derved, har vi ikke ytringsfrihed. Ytringsfrihed er ikke ytringsfrihed, hvis der eksisterer et »men«. Sådan, som der gør i dagens Danmark.

Folket skal have friheden til at være og mene, hvad de vil. Så længe ordet ikke bliver eksekveret, kan jeg være racist,nazist, kvindehader, stærk modstander af homoseksuelle eller noget helt andet. Ligeledes skal imamer have friheden og retten til at prædike om pisk til ulydige kvinder. Og venstrefløjsekstremister skal have lov til at føre deres kamp for et totalitært ligheds-diktatur. Folket skal have retten til at tale om alting. For hvad er man så bange for, når man ligefrem forbyder visse holdninger? Farlige og ekstreme holdninger forsvinder ikke ved at de bliver hvisket om i det skjulte. Tværtimod. For ved indskrænkninger af ytringsfriheden fratager man også folket muligheden for at diskutere og debattere.

Bekymrende er det, at mange vestlige, civiliserede lande, som f.eks. Tyskland, netop glemmer den mest basale byggesten i et demokrati. Hvor vil vi ende? Danmark skal været et land, der er frit for ethvert ord. Ytringsfriheden skal være altfavnende. Der skal ikke eksistere gråzoner, ingen paragraffer, der kan diktere undtagelser. Enten har man den frie ret til at ytre sig, eller også har man ikke.