Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Lukning af Radio24syv er trist og uretfærdig

Både Privat-Lars og Politiker-Lars begræder lukningen af radiostationen.

Foto: Asger Ladefoged

Som Privat-Lars elsker jeg at lytte til Radio24syv. Jeg bliver dagligt klogere af indsigtsfulde programmer og møder røde og blå studieværter, der udfordrer mit syn på verden. Jeg lytter til dokumentarprogrammer, som i den grad er medrivende, og er dagligt flad af grin når jeg lytter til »Den korte radioavis«. Og jeg fanges tit i interessante debatter på sociale platforme omkring sager, som radioen har gravet frem.

Som Politiker-Lars hader jeg derimod, når Radio24syv vil interviewe mig. Kender ingen andre medier, som i den grad kan gå kritisk til os som politikere, uanset hvilken blok vi tilhører. Værterne i radioen er altid irriterende godt forberedt og enormt gode til at afsløre politisk tågesnak. Og sådan skal det også være. Vi skal som politikere synes, at journalisterne er belastende.

Hvis vi begynder at have den holdning at alt, hvad journalisterne laver, er fantastisk, ja, så har vi for alvor et problem. Desværre må jeg konstatere, at et flertal af mine kolleger ikke har den holdning.

Tillykke til DF, der om nogen har svært ved at tåle kritisk journalistik. Tillykke til den såkaldte liberale kulturminister, der vil diktere, hvor en radiostation skal sende fra.
Tillykke til Venstre og de Konservative, der løber fra en medieaftale, de selv har indgået, som indebar, at 50 pct. af stationen skulle flyttes til provinsen. Derefter lod de sig koste rundt af DF og krævede, at 70 pct. skulle udflyttes – vel vidende at det betød, at Radio24syv døde. Og tillykke til alle dem, der hader København af et godt hjerte. Hvor beliggenheden åbenbart er selve problemet, selv om flertallet af lytterne af radioen bor i provinsen. Det viser jo, hvor absurd det hele er.

Lukningen af Radio24syv har i den grad gjort, at Privat-Lars vil savne landets bedste medie i sin hverdag. Mens livet for Politiker-Lars klart vil blive nemmere, når landets mest kritiske og insisterende journalister fremover ikke kan holde ham og andre magthavere i ørerne.