Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Lokal beboer: Lindholm-planer er symbolpolitik af værste skuffe og spild af tid

Vi her i Kalvehave/Vordingborg kommune ønsker IKKE under nogen omstændigheder, at man flytter problemet med udviste kriminelle, utryghedsskabende asylansøgere og udlandskrigere m.fl. fra Jylland og her til vores skønne område, skriver Joachim Brix-Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau/Scanpix

Færgen, der fremover skal fragte mange udviste kriminelle m.fl. til Lindholm, lægger dagligt til i Kalvehave i Sydsjælland. Der bor ca. 2.200 borgere i nærområdet, og det summer af liv i sommerhalvåret pga. en stor lystbådehavn, Brugsen, Iskutteren, Den Gule Stald og de mange sommerhuse i området.

Vi her i Kalvehave/Vordingborg Kommune ønsker IKKE under nogen omstændigheder, at man flytter problemet med udviste kriminelle, utryghedsskabende asylansøgere og udlandskrigere m.fl. fra Jylland og her til vores skønne område. Og endda helt uden nogen form for offentlig høring eller mulighed for indsigelser. Tværtimod synes vi, at DTU/staten skal beholde de mange gode virus-vidensarbejdspladser (dyrlæger, forskere m.fl.) på Lindholm i stedet for hovedløst at centralisere/indflytte dem til København.

Vi har hårdt brug for disse gode arbejdspladser. For få år siden ombyggede man forskningsfaciliteterne på Lindholm for ca. 100 mio. skattekroner, og det blev for omtrent ti år siden estimeret af eksperter, at en flytning af disse faciliteter fra Lindholm ville koste mindst 300 mio. skattekroner. Det er derfor unødigt omkostningskrævende og helt meningsløst at flytte faciliteterne fra Lindholm og ombygge bygningerne igen – i tillæg til forventede store løbende driftsudgifter, som også skal betales af skatteyderne.

I øvrigt går hovedvej 59 gennem Kalvehave by, og der er store Movia-busser flere gange i timen dagligt til både Stege, Vordingborg og Præstø mv. Det vil sige, at de uønskede kriminelle asylansøgere derfor nemt vil  kunne komme fra Kalvehave til de øvrige byer i området og skabe utryghed alle disse steder.

Politikerne må finde en bedre og meget billigere løsning, som ikke involverer Lindholm og Kalvehave/Vordingborg-området. Det er symbolpolitik af værste skuffe og spild af

skattekroner. At placere udviste på en lille ø er formentlig også i strid med menneskerettighederne og Grundloven. En politisk skandale, efter min mening.

Joachim Brix-Hansen, Kalvehave