Ligestilling skal ikke Bosses igennem

Hvordan kan Stine Bosse i sin vildeste fantasi forestille sig, at LA-kvinder kunne finde vej til et parti med et kvindesyn, der skulle nedgøre kvinder og hindre ligestilling?

Stine Bosse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stine Bosse har igen set sig gal på Liberal Alliance. I forlængelse af LAs forslag om at afskaffe det lovbestemte krav om, at virksomhederne skal formulere måltal for at fremme kvinders position, konstaterer Bosse, at LA angiveligt har en kønsopfattelse, der eksisterede på vore bedstemødres tid.

Sagen er bare den, at det er sådan nogle som Stine Bosse og mig, der er vor tids bedstemødre. Derfor tager de unge andre kampmidler i brug end dem, Bosse og jeg har anvendt. Ligesom vi har grebet sagen an anderledes end tidligere generationer. De unge står på skuldrene af os og tænker i nye baner. Det skal vi ikke klandre, men rose dem for.

Jeg har, som Stine Bosse, været erhvervsleder i mange år. Jeg har, som Stine Bosse, modtaget prisen »Årets erhvervskvinde«. Jeg har, som Stine Bosse, ledet og organiseret virksomheder og arbejdet på at få alle talenter til at blomstre.

Hvordan kan Stine Bosse i sin vildeste fantasi forestille sig, at jeg eller andre LA-kvinder kunne finde vej til et parti med et kvindesyn, der skulle nedgøre kvinder og hindre ligestilling?

Jeg synes tværtimod, at Stine Bosses antagelse af, at det skal være staten, og ikke virksomhedernes ledelser, der beslutter hvordan man arbejder med ligestilling, lyder oldnordisk. Det var sådan, vi tænkte tidligere.

Det er en ledelsesopgave at skabe rammer for at alle talenter kommer frem. Og det er en opgave for det enkelte menneske at gribe mulighederne.

Jeg synes personligt, at der er et godt stykke vej endnu til at jeg kan læne mig tilbage og konstatere, at alt er godt på ligestillingsområdet. Jeg tror bare ikke på, at Christiansborgs indblanding i virksomhedernes personalepolitik bringer os det sidste stykke vej.

Jeg har som datter, mor og nu bedstemor været aktiv i ligestillingsdebatten gennem årtier. Netop derfor respekterer jeg, at nye generationer skal have rum til at gribe tingene an på nye måder.

Jeg vil opmærksomt følge og støtte mine børn og børnebørns kamp for ligestilling på de præmisser, der er deres generationers. Og i øvrigt i min hverdag gøre, hvad jeg kan, for at fremme talent over alt, hvor jeg møder det.