Lave ambitioner i blå blok

Det er tilsyneladende blevet et tabu for de borgerlige partier at melde klart ud, at de ønsker en mindre offentlig sektor. Der meldes om nulvækst fra både Venstre og de Konservative, og senest har Liberal Alliance under partiets landsmøde meldt ud, at det ønsker en mindre offentlig sektor gennem en naturlig afgang kombineret med ikke-genbesættelse af nogle af de ledige stillinger. Er det ambitionsniveauet? Nulvækst og beskæring gennem naturlig afgang.

Den offentlige sektor er en jungle af love og ineffektivitet. Hvad er beundrings- og bevaringsværdigt ved en sektor som har indført »øv-dage«, så længe der fortsat er stor ledighed? Ved i højere grad at anvende den private sektor er der råd til flere timer med varme hænder og færre udgifter til øv-dage. De varme hænder er uundværlige. Disse varme hænder fungerer ikke kun i den offentlige sektor, men også gennem den private sektor til glæde for alle. Det væsentlige er ikke, hvor ansættelsen er, men hvor den skaber mest værdi. Det er »value for money«, og hvad alle modtagere af ydelserne fortjener.

Hvorfor vente flere år på at sikre mere effektiv service i stedet for at skrue op for ambitionsniveauet og tage udfordringen op nu?