Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Lav 'Den Jødiske Plads' på Nørrebro

Det er næsten tragikomisk, at Ninna Hedeager til Berlingske udtaler, at det vil være en god idé at kalde det Palæstina Plads på Nørrebro, fordi der bor mange palæstinensere, mener Lars Aslan Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Unknown
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er så patetisk at se Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen misbruge sin teknik- og miljøborgermesterpost i København til at føre sin egen udenrigspolitik, der som vanligt altid skal rettes mod hendes hadeobjekt: Israel, Mellemøstens eneste demokrati.

Det kan ikke gå hurtigt nok for borgmester Ninna Hedeager, som åbenbart har gjort emnet til sin mærkesag, selv om det ville klæde hende at sætte fokus på det område, hun har ansvaret for i stedet. Især de mange københavnere, der dør af luftforurening, skulle man tro, var vigtigere, men det synes ikke at være tilfældet.

I årtier har Enhedslisten og senere borgermesteren forsøgt at omdøbe Israels Plads til Palæstina Plads. Dette uden respekt for pladsens historie og særlige betydning for København – og de danske jøder. Men nu prøver Ninna Hedeager i stedet at få gennemtrumfet, at en ny plads på Nørrebro skal hedde Palæstina Plads.

I sig selv er det jo grotesk at belønne et bundkorrupt palæstinensisk selvstyre, hvor flertallet støtter terrororganisationen Hamas, og som på deres børne-tv opfordrer til at dræbe danskere pga. Muhammedtegningerne. Her vil jeg mene, at der er langt flere fredelige og demokratiske stater, der burde stå foran i køen, når man skal navngive pladser rundt omkring i byen.

Når det så er sagt, er det næsten tragikomisk, at Ninna Hedeager til Berlingske udtaler, at det vil være en god idé at kalde det Palæstina Plads på Nørrebro, fordi der bor mange palæstinensere.

Ja, det gør der, og det er netop derfor, der stort set ingen jøder bor i bydelen, fordi de ikke kan være i fred, da mange palæstinensere og andre grupper har taget konflikten fra Mellemøsten med til Danmark.

Samme kedelige udvikling ser vi flere steder i Vesteuropa, hvor chikanen og volden mod jøderne er blevet så voldsom, at mange har måtte udvandre til Israel til trods for, at de har boet i Europa i generationer.

Den triste skæbne kan meget vel også ramme vores jødiske medborgere i Danmark, hvis vi ikke passer alvorligt på og bekæmper den stigende antisemitisme sammen. Et godt signal ville derfor være at kalde den nye plads på Nørrebro for »Den Jødiske Plads«. Det ville virkelig signalere mangfoldighed og tolerance over for en gruppe medborgere, der normalt ikke oplever den store støtte og forståelse for deres svære situation med at have retten til at være dem, de er. Lars Aslan Rasmussen, MF (S)