Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Lars Løkke, Ellemann og »Mettemor«

»Det siges, at Lars Løkke Rasmussen skygger for Jakob Ellemann-Jensen. Men Ellemann er bare ikke »højere som leder« og har ganske enkelt fået posten mindst seks-otte år for tidligt,« skriver Svend Erik Bach.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Der er en del uro i pressen og i Venstre over, at Lars Løkke Rasmussen (LLR) i en serie indlæg i BT har udfordret regeringens og »Mettemors« linje i coronakrisen – specifikt mht. genåbningen af samfundet. LLR optræder som en »enmandsopposition« og svækker autoriteten og den manglende handlekraft af Venstres nye formand, Jakob Ellemann-Jensen (JEJ), gennem sine såkaldt provokerende kommentarer.

Synspunkterne, som LLR fremfører, er både velargumenterede og umiddelbart enkle at forstå for alle, som har et mere holistisk syn på den nuværende sundhedskrise end alene »at optimere det (meget begrænsede) antal af danskere, som er døde af covid-19.

Det antydes, at LLR fremfører synspunkter, som vil være »for risikable« for JEJ. Tænk, hvis »kritikken« blev omsat til handlinger, og det viste sig, at de kostede menneskeliv. Det ville oppositionens leder ikke kunne bære. Så hellere fremstå som en næsten usynlig småbjæffende baggrundsfigur til »Mettemor«. Det er absolut sikkert.

Hertil er blot helt nøgternt at sige, at JEJ har stort set indenfor alle politiske områder, både op til og under coronakrisen, optrådt som en umoden og uerfaren leder af den såkaldte borgerlige opposition. Han er desværre kun todimensionel som et stykke fladt avispapir uden indhold og mangler den pondus, der kræves for at være leder af Venstre og oppositionen. Det siges, at LLR skygger for JEJ. Men Ellemann er bare ikke »højere som leder« og har ganske enkelt fået posten mindst seks-otte år for tidligt.

Det er utroligt trist for Danmark, at Lars Løkke Rasmussen, som har alle de kvaliteter, JEJ mangler, groft og tåbeligt blev frataget alle poster af en magtfuldkommen hovedbestyrelse i Venstre i Brejning i august, 2019. Det vil skade Danmark i årerne fremover.

Imens må vi leve med »Mettemor«, som prioriterer to områder højt. Hun vil »reducere covid-19 dødstallet i Danmark«. Det er udmærket, men alt for fodslæbende mht. genåbningen af Danmark. Og hun ønsker – baseret på det første mål – at optimere sin egen og Socialdemokratiets indflydelse og magt. Det sidste er yderst negativt for Danmark og danskerne. Men utroligt nok belønnes hun af de vælgere, som vil behandles og tiltales som børn.

Svend Erik Bach, Humlebæk