Læserne skriver: Nej, sexisme er ikke en joke

»Jeg synes, det er et reelt problem, at kvinder og piger skal affinde sig med den florerende sexisme i sociale sammenhænge. At fyre får en high five og et klap på skulderen, hvis de kysser med en eller flere piger til en fest.« Fold sammen
Læs mere

Jeg synes, det er et reelt problem, at kvinder og piger skal affinde sig med den florerende sexisme i sociale sammenhænge. At fyre får en high five og et klap på skulderen, hvis de kysser med en eller flere piger til en fest. Men hvis det er en pige, er hun »billig« eller en »luder«. Jeg synes, det er ærgerligt, at alle piger formodentlig vil opleve en lignende situation, hvor man bliver kritiseret og set ned på for at være seksuelt aktiv.

Jeg går i gymnasiet, og det inkluderer naturligvis en del fest og farver. Men noget, som det også inkluderer er, at man som pige bliver set ned på, nedværdiggjort og stemplet for at være seksuelt aktiv, hvorimod fyre bare er »cool«. Og jeg tror også, at mange piger har svært ved at sige fra, fordi det er blevet »socialt acceptabelt«.

Det er blevet socialt acceptabelt at kalde piger for ludere, runde-trunter osv. Personligt vil jeg bestemt ikke finde mig i diverse nedværdigende begreber, men det er desværre noget, som jeg og størstedelen af mine veninder har oplevet.

For hvis man vælger at reagere på disse »jokes«, bliver man lige pludselig stemplet som »kedelig« og en, som »ikke kan tage en joke«. Men jeg synes ikke, at sexisme er en vittighed. Det, som jeg synes er en joke, er, at nogle ikke kan sætte sig ind i, hvordan det føles at blive set ned på.

Det er endnu et bevis på, at mænd og kvinder endnu ikke er ligestillet i social sammenhæng. Det ligestillede samfund, som jeg drømmer om, og som burde være realistisk i den tid, vi befinder os i, er, at mænd og kvinder kan agere, som de vil, at der ikke er et socialt acceptabelt antal partnere, men at man selv er herre over sin egen krop, og sætter sine egne grænser.

Så kære læser, dette er en opfordring til at tænke over, om du anser dette som lige så stort et problem, som jeg gør.