Læserne skriver: Kommunalvalget – det er ikke så svært

»Pointen er, at går man disse områder igennem med teenagerne og vurderer standarden/tilfredsheden, får man et beslutningsgrundlag.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingskes Bent Winther skrev 28/10: »Jeg kan ikke forklare de unge, hvorfor de skal stemme. Til sidst løb jeg tør for argumenter hen over middagsbordet. Måtte indkassere nederlaget, som far, som demokrat og medborger«.

Jeg kan godt forstå nederlaget. I artiklen udsætter han sine tre teenagere, hvoraf to skal stemme for første gang til kommunalvalget, for et bombardement af argumenter og påstande, som de ikke kan bruge til ret meget.

Jeg vil anbefale Bent Winther og andre at gribe opgaven an på en helt anden måde. Det handler om et kommunalvalg. Derfor er emnet kommunen, hvor I bor. Drøft med dine teenagere, hvordan de synes, kommunen løser de opgaver, som de især har føling med. Er de tilfredse med skolen og gymnasiet? Er der gode idrætsfaciliteter, atletik- og boldbaner, idrætshaller,svømmehaller, skøjtebaner m.v.? Et godt varieret udvalg af idrætsforeninger og ungdomsklubber? Grønne områder, parker m.m., hvor unge kan nyde naturen og motionere? Gode biblioteker og museer? Er byen levende med biografer, teatre, cafeer og holdes der byfest, loppemarkeder, koncerter for unge?

Trafikforhold? God busdækning, S-tog, Metro, cykelstier m.m. og »grøn profil«?

Pointen er, at går man disse områder igennem med teenagerne og vurderer standarden/tilfredsheden, får man et beslutningsgrundlag. Er konklusionen positiv, er det oplagt at stemme på partierne, der har flertal

i den nuværende, ansvarlige kommunalstyrelse. Ønsker man markante ændringer, må man vurdere partierne i oppositionen og se, om der er nogen, der bedre opfylder ønskerne og samtidig vurdere, om partierne i oppositionen kan samarbejde, hvis de skulle få flertal.