Læserne mener: Tak, regering, for de nye arbejdspladser

»Som bosiddende i det jyske eller et andet sted i det »åbne land« føler man bare ikke den samme solidaritet fra københavnerne.«

Arkivfoto:Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stille og roligt og i al fred og fordragelighed vil jeg gerne takke regeringen for modet og evnen til at flytte offentlige arbejdspladser ud i det åbne land. Samtidig vil jeg rose de styrelser, der er blevet flyttet og har løst de opgaver, der er blevet dem pålagt.

Det kan befolkningen med bopæl uden for de større byer kun være tilfredse med.

Jeg vil nævne, at NaturErhvervstyrelsens udflytning til Augustenborg er gået godt. 92,8 pct. af udbetalingerne af EU-støtte til landbruget kom til tiden, hvilket er på højde med de foregående år. Det er også en stor ros til de nye medarbejdere, der er blevet ansat fra nærmiljøet. Der blev sat spørgsmålstegn ved, om der nu også var vidensressourcer nok uden for de større byer.

Selvfølgelig er det et problem, at medarbejdere har skullet tage stilling til at flytte med arbejdspladsen. Men for mig er det ikke så meget anderledes, end da man i 1980erne måtte udarbejde en byplan for København. Dengang havde København brug for at få ressourcer tilført. Mange husker, hvor der blev kæmpet med udtjente boliger, slumdannelser og BZere. Det er trods alt ikke mere end godt 30 år siden, at disse historier løb hen over skærmen. Som bosiddende i det jyske eller et andet sted i det »åbne land« føler man bare ikke den samme solidaritet fra københavnerne, som blev udvist dengang, hvor det forholdt sig modsat.

Rykker det noget? Ja. Simpelthen fordi mange højtlønnede job flyttes, og de fleste på arbejdsmarkedet har et rimeligt højt forbrug og for det meste er flere i husstanden. Det er til gavn og glæde i det »åbne land«.

Søren Jensen, bestyrelsesmedlem i LandboSyd, Skeldevej 8, 6310 Broager