Læserne mener: Svømning og integration

Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg synes, sådan helt personligt, at Berlingskes Leder 19. januar tager fejl: Spørgsmålet om kønsopdelt svømning er udelukkende et spørgsmål om: svømning.

Og om vi som samfund ønsker at lukke en fri adgang til offentligt finansierede sport- og kulturtilbud for korte perioder af hensyn til udvalgte kundegrupper (hvem sagde kvinder på herrelandsholdet?)

Ligestilling og religionsfrihed er ikke modsætninger. Det er ét og samme begreb (nemlig »frihed til at være sig selv«) blot med forskellige temaer (køn hhv. kultur).

Men hvad er integration? At tilflyttere gør som vi andre, kaldes assimilation. At de lever blandt os, men kun følger egne medbragte eller selvopfundne regler, kaldes et multikulturelt samfund.

Er det så ikke »integration«, når vi blander bolsjerne – begge veje?

Jo, vi integrerer, når vi lærer børn af tilflyttere om vores foreningskultur. Ja, vi arver deres kønsopdelte verdensbillede, når vi opretter kønsopdelte idrætstilbud.

Børnene lærer at svømme og bliver i processen voksne og sunde mennesker. Og vi har stadig kun mænd på herrelandsholdet. Jeg har svært ved at se problemet. Eller et bedre alternativ.

Hans Jørgen Pedersen, Sankt Kjelds Gade 10, 2100 København Ø