Læserne mener: Sundhedsplatformen – tager lægerne fejl?

»Ingen EDB-systemer gør andet end det, de er blevet programmeret til. Senest har Sundhedsplatformen fået skyld for at fejlmedicinere patienterne.« Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Sundhedsplatformen får skyld for mangt og meget – ifølge brugerne. Mærkeligt nok fungerer den så vidt jeg ved udmærket i USA. Måske ligger problemerne et andet sted – hos lægerne og sygeplejerskerne, som vægrer sig mod noget nyt.

Ingen EDB-systemer gør andet end det, de er blevet programmeret til. Senest har Sundhedsplatformen fået skyld for at fejlmedicinere patienterne.

Det skete også før Sundhedsplatformen. Da min mand i sin tid blev indlagt på Bispebjerg, fik han ikke sin blodtryksnedsættende medicin. Først da han blev udskrevet, fik jeg at vide, at hospitalet ikke havde den medicin, han brugte, og at de ikke havde givet ham et andet produkt.

Dagen efter udskrivelsen blev han meget syg, og det fortsatte i knap et år. Klog af skade har jeg ved hans indlæggelser siden selv doseret min mands medicin, således at sygeplejersken blot skulle give den morgen, middag og aften. Det var ikke nok – en sygeplejerske nægtede at give ham Viagra mod Pulmonal Hypertension, fordi de ikke gav dette produkt på hospitalet. At min mand har overlevet flere hospitalsophold er et under, for der var ikke styr på medicinen. Og dette var før Sundhedsplatformen.

Jeg var glad, da man med Sundhedsplatformen valgte et afprøvet system. Så slap vi for en af de utallige skandaler, som vi har haft med at selv skulle definere systemet f.eks. i socialforvaltningen og skatteforvaltningen, hvor systemerne måtte skrottes.

Ansvaret placeres så let hos EDB-systemerne – måske skal ansvaret for fiaskoerne placeres et andet sted.