Læserne mener: Skal en malet græsplæne være kunst?

»Men Dronningen har sagt nøjagtig, hvad jeg ville sige, for det her er som Kejserens Nye Klæder.« Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Torsdag 31. august brokker Charlotte Kjærholm Pedersen sig over, at Dronnningen har udtalt sig negativt om en malet græsplæne, formentlig i sin egenskab af kunstner.

Men Dronningen har sagt nøjagtig, hvad jeg ville sige, for det her er som Kejserens Nye Klæder. Hvorfor skulle vores kære dronning ikke give sin mening til kende, hvad enten hun er en rigtig god kunstner eller ej?

Dronningen har sagt præcist det samme, som jeg mener, og så håber jeg inderligt, at der ikke er tale om offentlige støttemidler til den slags flip, for det ville i sandhedens interesse være særdeles kritisabelt. Er det virkelig kunst at male en græsplæne med videre?

Og hvorfor skulle Dronningen ikke være berettiget til at udtale sig, hvad enten hun er kunstner eller ej? Men måske mener Charlotte Kjærholm Pederen, at man skal give Dronningen mundkurv på, når det drejer sig om andet end det, som hun er sat til at forvalte.

Jeg synes, at det var ganske frisk at udtale sig, som hun gjorde, for hvem ellers ville have kommenteret den slags ødelæggelse af dansk natur?

Jeg fatter ikke, at nogen kan hidse sig op over den slags udtalelser, men jeg er heller ikke kunstner, derimod er jeg en stor beundrer af vores dronning, både som kunstner og som varetager af den opgave, som hun er sat til at forvalte på fineste vis.