Læserne mener: Nej, pensionister tænker ikke kun på sig selv

»Men vi er altså også en stor gruppe pensionister, som frygter udviklingen i Danmark og de fremtidige levevilkår for vore børn og børnebørn.« Modelfoto Fold sammen
Læs mere

Efter at have læst hr. Bent Winthers debatindlæg i Berlingske 4/11 »I pensionist-Danmark skal der ikke være for meget uorden« føler jeg mig tvunget til at imødegå visse af hans mistanker om og fornemmelser for, at pensionister mest af alt tænker på sig selv.

Det kan da godt være, at visse kategorier af pensionister tænker mest på egne forhold, og det kan man på visse måder ikke fortænke dem i, da deres levestandard langsomt, men sikkert undergraves af nye politiske tiltag såsom forhøjelser af grundskyld uden en tilsvarende automatisk indtægtsforhøjelse, der følger resten af samfundets dyrtidsregulering.

Men vi er altså også en stor gruppe pensionister, som frygter udviklingen i Danmark og de fremtidige levevilkår for vore børn og børnebørn. Alle de fremførte områder inden for uddannelse, omsorg for børnefamilier og manglen på arbejdskraft, som så absolut kræver bevågenhed, er da naturligvis politikker, jeg som pensionist klart kan tilslutte mig. Og import af arbejdskraft udefra er jo bare et must, når vi ikke kan få vore egne borgere til at tage uattraktive jobs – hvilket i sig selv også er et politisk område, man må se at få rettet op på, så man ikke bare lader det være op til borgerne selv, der er på overførselsindkomst, om de gider tage et arbejde, de selv bedømmer som under deres værdighed.

Føj for en egoistisk indstilling til andre menneskers skatteindbetalinger og en alt for stor slaphed og manglende evne hos konfliktsky socialrådgivere til at motivere/tvinge folk, der kan arbejde, ud på arbejdsmarkedet ved at oplyse dem om de konsekvenser for vort land, som de åbenbart ikke selv er i stand til at se, at det medfører, hvis arbejdsindsats er noget, vi selv kan vælge fra uden tanke for det nasseri på andres bekostning, man foretager. Væk med det tag-selv bord, og det kan ikke gå hurtigt nok.