Læserne mener: Klogt at sige nej til Facebook

»Det er under halvdelen af mine IT-kyndige kolleger, som bruger Facebook og de øvrige »sociale medier«.«

Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: RICK WILKING

I Berlingske onsdag 14. december kan vi læse om Shannon Frederiksen, der går i 3.G og ikke vil lade gymnasiet tvinge hende på Facebook, fordi hun har forstået, at Facebook overtager rettighederne til det, man lægger op på sitet og tjener penge på at bruge materialet som det passer dem.

Jeg har i snart mange år arbejdet som programmør i IT-branchen. Det er under halvdelen af mine IT-kyndige kolleger, som bruger Facebook og de øvrige »sociale medier«. Det er vel at mærke folk, der er kvalificeret til selv at bygge tilsvarende systemer fra grunden, hvis de skulle ønske det.

Deres begrundelse er den samme som Shannon Frederiksens.

Tillykke, godt set og godt kæmpet, Shannon. Dine lærere derimod lever i 1990erne, hvor de fleste var forblændet af de mange nye muligheder, som internettet gav, og få havde øje for farerne og ulemperne.

Der er intet nyt under Solen på det punkt. Da jeg i sin tid gik i gymnasiet, var lærerne generelt også et par årtier bagud i forhold til de kvikkeste elever, hvad angik IT.

Shanon, glæd dig til gymnasiet er overstået. Der er gode muligheder i erhvervslivet for en, der kan tænke selv og evner at gå mod strømmen på en konstruktiv måde, når det er nødvendigt.

Kristian Elof Sørensen, Hans Tavsens Gade 33 st. tv., 2200 København N