Læserne mener: Hvorfor skal jeg tigge om »ingen reklamer«?

Foto: Bax Lindhardt. »Men det er vel for pokker min postkasse – ikke? JEG har købt og betalt den og fået den sat op ved vejen, fordi jeg skulle.«
Læs mere
Fold sammen

Hold da op, hvor er jeg træt af alt det pjat med brevpost, reklamer og postkasser. Nu er min fjollede, lille postkasse på mit hegn braset sammen, fordi den er blevet voldtaget af reklamer og uønskede aviser og blade. Jeg har faktisk overvejet at stille skraldespanden ud ved siden af og skrive på den: Til Reklamer.

Ja, ja, ja, jeg ved godt, at jeg for 8. gang skal bestille mærkater hos Post D… nåh, nej Nord, for at slippe for uvæsenet. Men det er vel for pokker min postkasse – ikke? JEG har købt og betalt den og fået den sat op ved vejen, fordi jeg skulle. Hvorfor må uvedkommende så uden videre sprænge den i luften med kulørt bras, jeg ikke har bedt om? Hvorfor skal jeg tigge og bede om at blive fri? Det skal da være omvendt: Hvis jeg vil have reklamer, kunne jeg da selv sætte en plakat på: Reklamer modtages! Jeg synes, at postvæsenet og reklameuvæsenet skylder mig en ny postkasse, for man går da ikke ustraffet rundt og sprænger folks uskyldige postkasser, vel?

Men jeg vil jo overhovedet ikke have nogen postkasse. Jeg har skrevet mig på al den digitale post, det er muligt. Så må jeg så ikke nok være fri for skrumlet og for uønsket reklamemøg? Bare tanken om, hvor mange postkasser, der kunne købes for de mange kilo reklamer, der har sprængt min arme postkasse – det er da til at græde over.

I stedet for at hælde mine skattekroner i det håbløse Post Nord, så nedlæg dog det kuldsejlede foretagende, som politikerne selv har været med til at tage livet af. Og lad os så få frit valg af postleverandør. Så kan vi understøtte det private erhvervsliv og jeg kan pille den latterlige postkasse ned og få de få breve puttet i min umoderne brevsprække og skrive uden på døren: Reklamer bides itu af hunden.