Læserne mener: God service fra politiet før Distortion

Foto: Bax Lindhardt. Nørrebro torsdag morgen  1. juni 2017. Det er dagen efter den store gadefest Distortion, hvor 80.000 mennesker festede igennem. Hele natten har flere hundrede renovationsarbejdere ryddet op, så Københavnerne igen kunne vågne til en ren by. Klokken er 05.55 og en renovationsmedarbejder er igang med at samle affald langs søerne. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017
Læs mere
Fold sammen

I forbindelse med den årlige anarkistiske druk, hærværks og svinerifestival kaldet Distortion, har Københavns Politi udvist rettidig omhu ved at advare bilister i de hærgede gader om at fjerne deres biler, hvis de ikke vil risikere ødelæggelse af deres ejendom (biler).

Sporene skræmmer. Vi har set frygtindgydende billeder af fordrukne, hjernedøde vandaler, som danser på og ødelægger uskyldige menneskers biler uden respekt for andres ejendom.

Denne fantastiske service fra politiet er, ifølge medierne, blevet mødt med en »shitstorm« på de sociale medier, sidst anført af en københavnsk borgmester. Hvad tænker disse meningstilkendegivere på?

Man nedgør politiets helt konkrete og relevante rådgivning til sagesløse borgere om at beskytte deres private ejendom mod sanseløse vandaler. Mange af de »festdeltagere«, som hærger og sviner på enhver måde, påberåber sig sandsynligvis i ædru tilstand, at de går ind for økologi og kamp mod klimaforandringer og forurening.

Men med Distortion som undskyldning er alt tilsyneladende tilladt.

Festdeltagerne efterlader en bydel hærget, møgbeskidt og med høje omkostninger til rengøring og erstatninger, efter »kulturens« rasen, til skatteborgerne og de uskyldige ofre. Findes der ikke i København voksne politikere, som har mod og mandshjerte til at stoppe dette vanvid? Det vil kunne sikre fredelige beboere og skatteydere deres ret til beskyttelse og fred og ro.

Jørgen Novrup, Havrevænget 20, 2840 Holte