Læserne mener: Giv de unge et gratis avisabonnement

Berlingskes hovedindgang i Pilestræde, København Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016 Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Jeg vil gerne slå et slag for, at flere kommer til at læse. Vi har gennem længere tid været vidne til, at de elektroniske medier har taget magten over mange, herunder de sociale medier, hvor det kun er overskrifter, der dominerer. Der er falske nyheder osv.

Ingen gider læse en avis. Dette gælder i stigende grad hele befolkningen. Det er efter min opfattelse et skråplan.

Vi skal have de unge til at læse avis, hvor der er kvalitet og relevante nyheder for at begå sig. Jeg foreslår, at alle unge mellem 18 og 24 år får et gratis avisabonnement, ja, I læste rigtigt. Det kunne være Ekstra Bladet, BT, Berlingske, Politiken, eller provinsaviser, f.eks. Sjællandske, Fyns Stiftstidende eller andre faste daglige aviser.

Det er efter min opfattelse vigtigt at få givet de sociale medier en på hatten. Når vi får besøg her i huset af unge, overfalder de mine to daglige aviser, for at få nyheder med mere dybde. Det fortæller mig, at der er et behov. Det kunne være f.eks. Kulturministeriet, der pumpede lidt penge til et sådant projekt. Når en person fylder 18 år, gives der et avisabonnement, som ophører, når vedkommende fylder 24 år. Hvad det ville koste, ved jeg ikke, men uanset hvad, ville det give noget læsning og mere kvalitet end Facebook og andre sociale medier.

Skal demokratiet leve videre, må der kvalitet til.

Henning Nerup Rasmussen, Åvænget 27, Mogenstrup, 4700 Næstved