Læserne mener: Du misbruger din magt, Thulesen Dahl

»Hvordan kan han kæde skatteforhandlingerne, der havde pågået hele efteråret, sammen med et paradigmeskift inden for indvandringen?« Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Røgen har endnu ikke lagt sig efter det store slag om Finansloven 2017. Det har været et uskønt forløb, og medierne har været på tæerne i voldsomt omfang.

Nu lyder trommerne: Hvis er skylden? Medierne svarer, at det er Liberal Alliance. De er igen faret op i træet.

Jeg har en anden opfattelse. DF-formanden, Kristian Thulesen Dahl, kravlede selv helt op i toppen af det omtalte træ. Et paradigmeskift skulle pludselig forhandles på plads. Han kom også med helt nye krav. Hvis der er nogen, der har lagt gift for forhandlingerne, så er det Kristian Thulesen Dahl. Han spillede sine kort på en måde, der ikke er værdigt for et stort parti.

Hvordan kan han kæde skatteforhandlingerne, der havde pågået hele efteråret, sammen med et paradigmeskift inden for indvandringen? Hans udtalelser undervejs for åben mikrofon om, at regeringen er en børnehave, og at ministrene foretrækker ministerbilerne, er ikke i orden.

En forhandling om finansloven indeholder naturligt en skatteaftale, der har været et af regeringens fokusområder. Kristian Thulesen Dahl misbruger sin magt, idet det er uhørt at forlange, at skatteaftalen skal tages ud og forhandles sammen med DFs krav om et paradigmeskift. Kristian Thulesen Dahl ved udmærket godt, at de krav, DF har stillet her i sidste time, kan blive meget vanskelige at gennemføre.

Hvis jeg havde haft ansvaret for forhandlingerne, havde jeg sagt nej til DF og partiets urimelige krav i sidste time. Det er ikke Liberal Alliances skyld, at der gik kage i forhandlingerne.

Kristian Thulesen Dahl siger til medierne, at det ikke er sikkert, at der kommer et resultat i 2018. Dermed får DF ansvaret for, at der ikke kommer en skatteaftale, som betyder, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde.