Læserne mener: Dårligt arbejde om Operation Bøllebank

Torsdag 5. januar sendte P1 en stærkt opreklameret (af DR selv) dokumentar udsendelse om den såkaldte Operation Bøllebank. I betragtning af, at tilrettelæggeren Kasper Søegaard i P1 Morgen samme morgen erklærede, at han som journalist arbejdede klassisk kulegravende, var resultatet unægtelig pauvert. Kernen var en ti år gammel optagelse med en delingsfører, som siden er død, hvortil kom udtalelser fra to-tre andre, der var med dengang. Det var det hele.

Læs også: Det skete der, da oberst Møller blev bombarderet med beskyldninger på live-TV

Syv kampvogne deltog den aften. Hver kampvogn har en besætning på fire. Fraregnes chefen og den afdøde delingsfører giver det ikke færre end 26 mand, der kunne spørges, men researchen begrænsede sig til mindre end en håndfuld, hvoraf de to havde siddet i samme kampvogn. Søegaard havde åbenbart end ikke gjort sig den ulejlighed at finde og spørge bataljonschefen, en svensk oberst, der ellers sad sammen med sin næstkommanderende, oberstløjtnant Lars R. Møller, i en pansret mandskabsvogn lige bag kampvognene. Dårligt arbejde.

Noget i udsendelsen kunne tyde på, at der var et dårligt klima mellem chefen Carsten Rasmussen og hans mandskab, men resten blæser i vinden. Til gengæld var man ikke i tvivl om, hvad udsendelsen syntes, at vi skulle mene om det hele. Løgnen om Operation Bøllebank, hed den. Så kan det ikke siges tydeligere.

Rolf Bagger, Skovbovej 10, Tornby, 9850 Hirtshals