Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Læserbreve: Vi kan være stolte af Danmark

»'There will be death,' siger Donald Trump, imens vi alle herhjemme har gode betingelser med offentlige sygesikring. Vi kan være glade for at være danskere, vi kan være stolte af Danmark,« skriver Mikkel Skipper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Positiffy/Bigstock.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stolt af Danmark

Endnu en gang er det blevet april. Meget er, som det plejer at være, piben er fyldt med tobak, fuglene kvidrer, og solen skinner. Samtidig er intet, som det plejer at være. Coronakrisen har gjort verden mindre og rykket verdensbefolkningen tættere sammen. Selv når krisen er forbi, vil verden forblive forandret. Mindst i ligeså lang tid som mennesker vil kunne berette om krisens ofre.

Ifølge barometeret har Frederiksen til dato håndteret krisen flot. Muligvis er Frederiksen den bedste statsminister siden Anders Fogh, og muligvis kan Frederiksen blive den bedste socialdemokratiske statsminister nogensinde. Coronakrisen beviser, at det afgørende er, om statsministeren evner at omfavne verden. Alt dette nonsens fra Dansk Folkeparti med at forskanse sig er nu endelig bevist som urealistisk. En flagermus i Kina kan føre til nedlukning af samfundet i Danmark og bringe titusindvis af ofre med sig verden over.

Det har også betydning for Danmark, hvad der sker i USA. Folks pensioner er afhængige af f.eks. et stabilt aktiemarked, og en ny økonomisk depression med rod i USA kan blive en ubehagelig omgang herhjemme. Også sådan hænger verden sammen.  »There will be death,« siger Donald Trump, imens vi alle herhjemme har gode betingelser med offentlige sygesikring. Vi kan være glade for at være danskere, vi kan være stolte af Danmark.

Mikkel Skipper, 2750 Ballerup

DRs elendige programvalg

Jeg er helt enig med Rikke Andersen (6/4) i hendes kritik af DR. Programudvalget er under al kritik og det ringeste i mange, mange år. Genudsendelse på gammel genudsendelse. Det er en skandale, at Folketinget tvinger danskerne til at støtte det foretagende.

Er der overhovedet nogen, som følger med i den for 8. eller 9. gang genudsendte Matador? Eller ser de gamle engelske krimiserier for 5. gang? Eller Bonderøven for 3. gang? Hvad bestiller fru generaldirektøren egentlig for sin formidable, men tilsyneladende ufortjente løn?

Det ville være mere formålstjenligt at privatisere mastodonten og derpå lade politikerne tilkøbe sendetid, når der er vigtige ting at underrette befolkningen om. TV2 kan man ikke tillade sig at klage over, da man frit kan fravælge det foretagendes kanaler.

Niels B. Larsen, 9230 Svenstrup

Er statsautoriseret mobning i orden?

Tænk hvis andre erhverv, faggrupper, fagforeninger m.v. fik læst og påskrevet teksten, som bankerne konstant får det af bl.a. erhvervsminister Simon Kollerup og adskillige andre. Jeg tror kun, mobberne tør gå sådan til bankerne, da de jo er i »bad standing« grundet hvidvaskningssagerne.

Det ville klæde debatten, hvis kritikkerne ville holde sig til kendsgerningerne og ikke blot fremføre »store skolegårdsdrenges« mobbeudsagn om, at nu skal bankerne tilbagebetale det, samfundet støttede dem med under finanskrisen. Finanskrisens bankredningspakker kostede ikke samfundet noget. I vor udmærkede avis nævntes forleden, at staten ultimo 2018 har haft et stort overskud på nævnte redningspakker. Mere substans er ønskelig.

Når vi nu er i boldgaden for korrekt økonomisk information, så er det imponerende, at et økonomisk håndværkertilbud – som statskassen efter regeringsoverdragelsen så ud ifølge finansminister Nicolai Wammen – kan klare de astronomiske træk, som den meget ulykkelige situation, vi globalt befinder os i, nødvendiggør. Kunne det tænkes, det var et politisk udsagn uden nogen bund i virkeligheden?

Tænk på jeres troværdighed, I og øvrige ministre har brug for den nu, hvor regeringen skal træffe særdeles vidtrækkende beslutninger, reelt om liv og død for mange danskere. Det er vigtigt, at vi står sammen, også om sandfærdig information. Spin må gemmes til side. Reelt er det jo en form for tilpasset sandheder, mildt sagt.

Torben Jensen, 2610  Rødovre

Mundbind og faldulykker

Danske myndigheder afviser, at mundbind yder beskyttelse mod luft-/dråbebåren infektion, idet der ikke foreligger videnskabeligt bevis for effekten (Berlingske 6/4). På samme vis kunne danske bygningsmyndigheder afvise, at rækværk i trappeopgange har nogen effekt på antallet af nedstyrtede borgere, for heller ikke her foreligger der videnskabeligt bevis på effekten.

Spøg til side: Hvis man vil afvise effekten af det umiddelbart indlysende, burde man forlange bevis for, at effekten, på trods den intuitive opfattelse, udebliver – altså bevis på antitesen.

Hasse Greiner, 4632 Bjæverskov