Læserbrev: Kønsopdelt svømning fremmer parallelsamfund

I Tingbjerg er flere hundrede piger med indvandrerbaggrund begyndt til svømning, efter Hovedstadens Svømmeklub har kønsopdelt svømmeundervisningen og afskærmet hallens vinduer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Kønsopdelt svømning bag nedrullede gardiner i Tingbjerg fortsætter. Et flertal i Folkeoplysningsudvalget i København har besluttet at give økonomisk støtte til nogle svømmeprojekter for indvandrerpiger- og kvinder. Projekterne har efter min mening intet med integration at gøre, som de Radikale ellers gladeligt påstår.

Tværtimod fastholdes pigerne i parallelsamfund, hvor værdier som ligestilling mellem kønnene og frisind er ilde set. Jeg bliver oprigtig ked af det på pigernes vegne, når vi efterkommer religiøse og kulturelle særkrav, for det er at gøre dem og samfundet en bjørnetjeneste.

Jeg er udmærket klar over, at mange idrætsgrene er kønsopdelt. Men svømning, hvor ruder i svømmehallen bliver dækket til, eller piger hopper i burkinier, kan og bør ikke sammenlignes med traditionel idræt. Det er meget langt fra det foreningsliv, jeg kender, hvor kvinder og mænd kan sidde på tribunerne og se hinanden spille kamp eller svømme baner.

Alle børn fortjener at være en del af det danske samfund og af fællesskabet. Det bliver de ikke ved at svømme med ligesindede bag nedrullede gardiner, men ved at komme ud i det virkelige foreningsliv blandt danske børn og unge. Her vil de udover motion og sjove stunder for alvor få den demokratiske dannelse og danske værdier ind under huden.

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i København (DF)