Læserbrev: Danmark har brug for Peter Aalbæk

»Hvor er det derfor en skam for Danmark, at vi effektivt har fået lukket munden på denne rollemodel, som på en række områder kan sammenlignes med den nu pensionerede oberst Lars Møller.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Hvor har det dog altid været befriende og begejstrende at høre Peter Aalbæk Jensen udtale sig til pressen. En chef som altid har fortalt sandheden uden at pakke det ind. Måske en original i en tid med konformitet og politisk korrekthed. Men Ålens input har altid været en indsprøjtning til innovation, og han er den rollemodel, som vi alle mangler i en tid med karakterløse og anonyme chefer og ledere.

Hvor er det derfor en skam for Danmark, at vi effektivt har fået lukket munden på denne rollemodel, som på en række områder kan sammenlignes med den nu pensionerede oberst Lars Møller.

Den offentlige sektor fremstår ikke som en fagligt funderet sektor, men som en stærkt politisk styret sektor, hvis chefer er blevet degraderet til politiske forvaltere. Er cheferne ærlige om udfordringerne, står der altid en ny korrekt politisk forvalter klar i kulissen til at overtage. Forvalterne har derfor pakket sig ind i så mange kostbare ledelseslag og sagsbehandlere, at afstanden til den virkelige verden er blevet for stor. Kompensationen hedder ledelsesinformation, så forvalterne kun behøver at forholde sig til virtuelle tal og farvekombinationer.

Prisen for den altid ja-sigende korrekthed har været høj og resultatet er en offentlig sektor, der sidder fast i en negativ spiral og ikke udvikles til det bedre.

Måske skulle Peter Aalbæk Jensen og oberst Lars Møller gennemføre seminarer om ledelse for politikerne og deres altid nikkende forvaltere.