Læser: Trist boykot af Den Korte Avis

Ralf Pittelkow og Karen Jespersen, der står bag Den Korte Avis. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor er det trist, at sygeplejerske Tommy Kirkegaard kan tillade sig at kalde Den Korte Avis racistisk blot efter at have læst én artikel. Hvor er det trist, at Nordea, en af vore største banker, går med på den historie og lukker for kontakten til omtalte medie. Hvor er det trist, at flere andre større foretagender går med på den galej, herunder det helt upolitiske Læger uden Grænser.

I min verden annoncerer virksomheder for deres produkter for at få så mange kunder som muligt uden skelen til, hvilken observans kunden har, det være sig politisk, religiøst eller seksuelt. Jeg tror, at der er en i Nordea, som ikke har tænkt på konsekvensen af sin ageren. Ærgerligt, hvis vi som kunder skal til at undersøge vore leverandørers holdning og ikke blot kan gå efter, om de forvalter deres opgave godt. Ærgerligt, hvis vi skal til at undersøge, om en upolitisk hjælpeorganisation er blevet politisk, så vi ikke kan lægge vores støtte der.

Jeg har fulgt Den Korte Avis og kan ikke se, at den skulle være racistisk. Den er kritisk og bringer oplysninger, der sjældent kommer frem i andre medier, men det er ikke racisme, det er pluralisme, som giver læseren mulighed for selv at tænke. Trist hvis vi går mod et samfund, hvor vi deler os i grupper, der ikke kan interagere, og ærgerligt hvis jeg udover det primære skal til at tænke over min leverandørs politiske, religiøse eller seksuelle observans, før jeg bestemmer, hvor jeg lægger mine penge. Endnu mere trist, hvis vi mister muligheden for pluralisme, hvor alt er ensrettet som i diktaturerne.

Kaj Helweg-Jørgensen, Sømandshvile Park 23, 2960 Rungsted Kyst