Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Lad os komme tilbage på gymnasierne

»Hvor blev vi 1.- og 2.g’erne nævnt i den sammenhæng?« spørger Cajsa Golodnoff efter pressemødet den 12. maj. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Efter corona-pressemødet 12. maj sad de fleste mennesker tilbage med et håb omkring hverdagens nogenlunde tilbagevending. Min mormor glædede sig til at tage på café, min søster så frem til at have legeaftaler, og min mor glædede sig til at gå på biblioteket. Det eneste, der ventede mig, var endnu en dag foran skærmen på mit værelse klokken 8-16.

Da statsminister Mette Frederiksen på pressemødet skulle uddybe, hvad de forskellige faser indebar, lød svaret blandt andet: »En rigtig, rigtig stor del af uddannelsesverdenen, som enten er tilbage eller er det lige om lidt. Det er de store børn, der kommer tilbage. (…) Hvad er det så, der mangler. Hvis jeg sådan skal nævne de store klumper, så er det barer og diskoteker, og dét man sådan kan kalde natteliv.« Vent, hvor blev vi 1.- og 2.g’erne nævnt i den sammenhæng?

Jeg var ikke den eneste, der følte mig glemt, i hvert fald ikke på Ordrup Gymnasium. Det vidner de mange beskeder, der tikkede ind på vores online-platform, Lectio, henvendt til elevrådet om. Manglen på motivation og socialt afsavn fylder gennemgående i henvendelserne. Snart afslutter vores venner i 3.g gymnasiet, vi er der ikke til at sige farvel og ønske dem god vind, og de får ikke deres studenteruge. Mens vi sidder med en trykkende ensomhed og hovedpine hjemme på værelset, åbner folkeskolerne, caféerne og Tivoli. Kan det gøre skade på længere sigt? Vi unge mister motivation til studiet, alt imens tilliden til politikerne bliver mindre.

Overholder vi alle regeringens og Sundhedsministeriets regler? Vi gør vores bedste, ligesom resten af befolkningen, det beviser vi i Sundhedsstyrelsens daglige statistikker. Ifølge Statens Serum Institut er min aldersgruppe den med færrest bekræftede smittede med covid-19 ud over den yngste og ældste aldersgruppe. Vi ønsker ligeledes det bedste for Danmark. Vi passer med glæde på dem, der er udsatte.

Men vi har intet at se frem til længere, ingen drivkraft til at fortsætte sådan her. Uvisheden om, hvornår det bliver vores tur, bidrager til en håbløshed. Tænd et lys for enden af tunellen, om det så bare er få dage. Lad os inden sommerferien komme tilbage på gymnasierne.

Cajsa Golodnoff, elevrådsformand på Ordrup Gymnasium