Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Lad os få de danske småbørn i de syriske fangelejre hjem nu

»Vi kan da vist hurtigt blive enige om, at børnene skal ud af lejrene, ud til et menneskeligt liv i Danmark. Vi ved også, at man ikke kan skille 2-3-4-årige børn fra deres mor,« skriver Pia Sigmund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Delil Souleiman / AFP / Ritzau Scanpix

30 danske småbørn vokser op i de syriske fangelejre al-Hoj og al-Roj under de usleste vilkår, man overhovedet kan forestille sig. Disse børn skal til Danmark for at få en ordentlig opvækst og skolegang. Hvis vi ikke rører en finger for dem, bliver vi medskyldige i, at de får et forfærdeligt liv - ja, måske omkommer undervejs, eller i at de bliver livsvarige fjender af Danmark med alt, hvad det kan indebære.

En støttegruppe under Bedsteforældre for Asyl har fremsat et borgerforslag for at hente børnene: Børn af danske statsborgere samt deres forældre skal hentes hjem til Danmark fra flygtningelejrene al-Hoj og al-Roj i Syrien. Det er nemt at gå ind på siden borgerforslag.dk og støtte det med sin underskrift – det har tallet FT 04523.

Det drejer sig om små børn, født indenfor de seneste år, absolut uskyldige børn. De allerfleste af os har et hjerte der banker for børn, og vi kan da vist hurtigt blive enige om, at børnene skal ud af lejrene, ud til et menneskeligt liv i Danmark. Vi ved også, at man ikke kan skille 2-3-4-årige børn fra deres mor.

Men hvorfor er der da så få, der har underskrevet borgerforslaget? Det skyldes sandsynligvis de tre ord: samt deres forældre. Men det er netop vigtigt, at forældrene kommer til Danmark for at blive undersøgt og retsforfulgt, for selvfølgelig skal vi følge lovene. Retsforfølgelse og eventuel domsfældelse i Danmark vil netop kunne advare andre unge imod at gøre noget lignende, altså som i dette tilfælde at rejse ud med romantiske ideer om at slås for en utopisk idé og om at følge sit hjerte blindt.

Vi skal ikke være bange for at modtage forældrene, for det er vigtigt, at deres ophold i Syrien bliver ordentligt undersøgt. Derfor kan vi roligt skrive under på borgerforslaget, for det handler om børnenes tarv.

Pia Sigmund – aktiv i støttegruppen Børnene hjem fra Syrien NU!