Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Lad os afskaffe gratis psykologhjælp til unge

Jeg frygter derfor, at mange unge bliver tabt i systemet, når de ringer til alle psykologer i deres by og gentagne gange hører, at psykologernes kvoter er opbrugt, skriver Hira Nadeem. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hej, jeg har desværre ligesom alle andre psykologer opbrugt min kvote for, hvor mange patienter med angst eller depression, jeg kan tage imod i din aldersgruppe.«

Denne besked har mange unge i min aldersgruppe fået, når de har forsøgt at finde en psykolog, siden psykologhjælp blev gratis for alle unge mellem 18 og 24 år med angst eller depression.

Jeg anerkender, at intentionen med gratis psykologhjælp er god, især for unge i den aldersgruppe som oftest har en presset økonomi, hvor det kan være svært at prioritere så mange penge. Det er vigtigt, at alle får den rette hjælp og de rette redskaber til at leve med eksempelvis angstlidelser.

Alligevel har regeringen og støttepartierne forårsaget det modsatte. Det er blevet sværere at få hjælp, da psykologerne har fået en kvote for, hvor mange 18-24-årige med henvisning de må tage imod, og deres ventelister har aldrig været længere.

Det er i forvejen svært at anerkende, at man har brug for hjælp til sin psykiske lidelse. Jeg frygter derfor, at mange unge bliver tabt i systemet, når de ringer til alle psykologer i deres by og gentagne gange hører, at psykologernes kvoter er opbrugt, og at de derfor desværre ikke kan tage imod flere patienter i ens aldersgruppe.

Jeg synes, at vi skal afskaffe den gratis psykologhjælp, så de, der har brug for hjælp, kan få det hurtigst muligt uden at sidde fast i et usympatisk system, der ikke tager hensyn til de svageste og mest udsatte samfundsgrupper.

Hira Nadeem, studerende og politisk formand i Liberal Alliances Ungdom, København