Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Lad de unge få den studenterkørsel

»Som mor til to kommende studenter ved jeg, at jeg taler på mange stolte forældres vegne, når jeg siger, at de håbefulde unge mennesker skal have så normal en studenterfejring, som muligt i disse covid-19-tider,« skriver Marianne Vinding. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen

De unge på landets gymnasier betaler en høj pris.

Gymnasierne bliver lukket, og virtuel undervisning er en realitet. Herefter følger usikkerheden omkring eksamener og årskarakterer - hvad kommer der til at ske?

Det har de unge nu fået svar på. Men så er der hele klimakset, studenterhuen, dimission og studenterkørsel.

Velvidende at det naturligvis ikke er derfor, at man vælger en ungdomsuddannelse, så er det »belønningen« efter flere års slid – det er det, de unge ser frem til, og det de glæder sig til, når de knokler med en aflevering.

Jeg blev selv student for mange år siden på Rungsted Gymnasium, men husker stadig den stolthed, jeg følte, da rektor overrakte mig mit eksamensbevis. En glæde og stolthed, som mine forældre også syntes var tre års slid værd.

Som mor til to kommende studenter ved jeg, at jeg taler på mange stolte forældres vegne, når jeg siger, at de håbefulde unge mennesker skal have så normal en studenterfejring, som muligt i disse covid-19-tider. Lad dem få nogle gode dage, som de kan tænke tilbage på, lad dem være sammen med deres klassekammerater, og lad dem få den studenterkørsel og en dimission, evt. klassevis.

Det er derfor med stor glæde, at jeg ser, at undervisningsministeren nu vil undersøge muligheden for studenterkørsel. Jeg kan kun opfordre undervisningsministeren til at spole filmen tilbage til 1995, hvor hun selv blev student fra Vestre Borgerdyd Gymnasium, og sætte sig i de unges sted, og som datter af en skoleleder må hendes empati være åbenlys.

Danmark åbnes igen, storcentre, restauranter mm. er åbnet, og primo juni åbner forlystelsesparker landet over, og så vil man ikke lade 25-30 unge mennesker køre rundt i en studentervogn. Jeg synes, at der mangler konsensus. Vil ministeren lade denne årgangs studenter blive »årgang det forsømte forår«?

Marianne Vinding, Dianalund