Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

LA-politiker til »afhoppere«: Fri os for jeres vrøvl, mens vi kæmper for et liberalt Danmark

Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) og Christina Egelund (LA). Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Gennem nogen tid har Danmarks eneste liberale parti, Liberal Alliance, måttet stå meget for skud. Først gennem en regeringsdeltagelse, hvor partiets klare liberale visioner blev udvisket, og senere gennem slet skjulte angreb fra nu tidligere højtstående medlemmer af partiet. Blandt andet i kronikken »Hurra for de fine franske principper!« i Berlingske skrevet af Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund.

Selvsamme afhoppere mener, at Liberal Alliance er blevet nationalkonservativt og har mistet sit liberale sindelag. Lad mig sige det så klart, at ingen er i tvivl: Sikke noget vrøvl!

Det er nemlig meget muligt, at der på Slotsholmen foregår et positioneringsspil fra nu tidligere liberale, men ude i landet og i 23 kommuner og regioner – fra Thisted til Tønder og fra Vejle til København, hvor Liberal Alliance har folkevalgte – arbejdes der hver dag hårdt for et mere liberalt Danmark, hvor frihed, frisind, vækst og tillid står øverst på dagsordenen. Møde efter møde, forhandling efter forhandling. Positivt, ambitiøst og med resultater til følge.

Forstå os ret: Vi ønsker vores tidligere partikolleger held og lykke i fremtiden, men at vores parti skulle være mindre liberalt end tidligere er slet og ret noget vrøvl. Nu er der, nærmest tværtimod, plads og ikke mindst ro til, at fokusere på liberal politik. Vi fortsætter derfor med at kæmpe for et liberalt Danmark.

Selvom vi lokale rundt i landet har stået model til lige dele venskabelige drillerier og lige dele spot og hån, er meldingen klar: Her er ingen krise. Tværtimod er humør og kampgejst høj. Der er medvind i de liberale sejl. Det understøttes tydeligt af en medlemsfremgang på hele 800 mennesker, som støtter op om et liberalt Danmark.
Hvorfor? Fordi der ikke er andre liberale partier end Liberal Alliance.

Beskeden fra Liberal Alliances bagland er derfor klar og tydelig: Der er fuld opbakning til vores nye ledelse, til partileder Alex Vanopslagh og vores folketingsgruppe. Vi ser frem til at knokle for Liberal Alliance version 2.0. Casper Søe-Larsen, byrådsmedlem (LA), Thisted