Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Københavns Eiffeltårn – Verdens største blå idrætsanlæg

»Man bør investere stort i en række forbedringer og løsninger, der skal bringe Københavns Havn i verdensklasse når det kommer til blå idræts- og fritidsfaciliteter. Vi skal skabe verdens største blå idrætsanlæg,« skriver Allan Nyhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Havet omkring København og kanalerne i København er noget af det reneste vand, man kan tænke sig for en storby. Amager Strandpark er en succes uden sidestykke, og havnebadene tiltrækker tusinder af mennesker og opmærksomhed fra nær og fjern hvert år.

Dykning, svømning, sejlads, roning, kajak, vinterbadning, stand up paddle og en masse fantastiske events er blot nogle af de mange aktiviteter, som havet i og omkring København bliver brugt til, til stor glæde for byens borgere og frivillige foreningsliv. Hvad Eiffeltårnet er for Paris, kan kanalerne og det rene vand blive for København, hvis vi tør tænke stort. Københavns Kommune vil gerne være en verdensby i bevægelse. En by, hvor idræt og motion skaber livskvalitet, velvære og udvikling for alle borgere. Med vandet som facilitet kan vi sammen skabe bevægelsen, hvis Københavns Kommune tør tage springet?

I Den Blå Gruppe i København mener vi, at man bør investere stort i en række forbedringer og løsninger, der skal bringe Københavns havn i verdensklasse når det kommer til blå idræts- og fritidsfaciliteter. Vi skal skabe verdens største blå idrætsanlæg.

Den Blå Gruppe repræsenterer 25.000 foreningsmedlemmer på tværs af roning, kajak, svømning, stand up paddle, sportsdykning og sejlads. Dertil kommer et ukendt antal fritidsbrugere. Og vi vil gerne udvide og skabe endnu flere fantastiske oplevelser i og på vandet for københavnerne. For fritidsbrugere, for foreningsmedlemmer og ikke mindst for børn og unge, der lever i en by med vand lige om gadehjørnet.

Tilsammen kan vi, med vandet som facilitet, skabe et fantastisk ungdomsarbejde i vores idrætter. En verdensby, der gerne vil være i bevægelse, hvis man spørger politikerne. Københavns havn har potentialet til at blive verdens største idrætsanlæg. En stor blå facilitet, som andre hovedstæder vil kaste nysgerrige blikke efter. Hvis altså politikerne i København tør stå ved deres ord om at skabe en verdensby i bevægelse?

Allan Nyhus, formand Hovedstadens Svømmeklub, på vegne af Den Blå Gruppe I København – Amager Ro- og Kajakklub, Aktive Fritidssejlere i Københavns havn, Hovedstadens Svømmeklub, Danske Studenters Roklub, Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano og Kajak Forbund, Dansk Surf og Rafting Forbund, Dansk Sejlunion, Dansk Sportsdykker Forbund, Dansk Svømmeunion