Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Kære Venstre, stå nu ved den øremærkede barsel

»Jeg er medejer af en virksomhed med omtrent 45 ansatte, og personligt havde jeg helst set, at hele barslen blev ligeligt øremærket. Men der skal jeg mærkeligt nok søge helt ud på venstrefløjen for at få opbakning,« skriver Camilla Flindt Hjælmhof. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forbindelse med debatten om øremærket barsel til mænd er det en patetisk omgang at følge de borgerlige partier og den generelle hylen op om antiliberalisme og indgriben i privatlivets fred. For der er ingen, der tvinger nogen til noget som helst. Man kan holde al den barsel, man vil – eller ikke vil. Det er kun et spørgsmål om den andel, man forlanger, at de offentlige kasser skal betale. Så at bringe snakken om liberalisme på banen i denne sammenhæng er jo goddag-mand-økseskaft.

Derfor stor ros og tak til Venstre for, at I som det eneste borgerlige parti har fattet, at vi skriver 2021 og bakker op den øremærkede barsel til mænd – om end det krævede et kærligt skub i form af et EU-direktiv for jer at komme dertil.

Det meget mystiske er så, hvorfor i alverden I er gået i flyverskjul med jeres synspunkt? Jeg oversvømmes på nyhedsplatforme, LinkedIn og Instagram af Pape bevæbnet med babyer, Vanopslagh der våser om aktivistisk feminisme og revl og krat af borgerlige politikere, der tumler rundt med småbørn og råber fingrene væk fra børneværelset. Jøsses altså. Som om staten ikke allerede i årevis har været til stede i den del af vores liv også. Men Venstre og Venstres frontløbere hører jeg nul og niks fra. Eneste undtagelse har været et pip fra Jan E. Jørgensen gemt godt af vejen i en kommentar, der omhandlede et helt andet, men dog også vigtigt emne.

Kom nu, Venstrepolitikere! Stå for pokker ved jeres nyfundne holdning, når nu I har haft modet til at vælge den. Vær stolte af den. Argumenter for den alt det bedste, I har lært. Og gør jer umage på alle kanaler med at forklare vælgerne, hvorfor det er det eneste valide synspunkt, hvis man vil være et moderne borgerligt parti. I har i hvert fald bevæget jer op ad mit politiske scoreboard den seneste uge, og jeg kender bunkevis af borgerlige vælgere derude, der vil være helt på jeres side i denne sag. Og mon ikke der ovenikøbet vil være nogle af dem, der ikke stemmer borgerligt i dag, men som synes, det kunne være en overvejelse værd, der vil notere sig, at I som det eneste parti på den fløj er stemplet ind i dette årtusinde på barselsområdet.

Jeg er medejer af en virksomhed med omtrent 45 ansatte, og personligt havde jeg helst set, at hele barslen blev ligeligt øremærket. Men der skal jeg mærkeligt nok søge helt ud på venstrefløjen for at få opbakning. Men små skridt fremad er trods alt bedre end ingenting, og jeg glæder mig over, at den barselsmærkat, der har siddet plantet i panden på yngre, jobsøgende kvinder, nu i højere grad skal deles med mændene.

Camilla Flindt Hjælmhof, direktør, Rungsted Kyst