Jeg har et liv

"Jeg har familie og mange gode venner, som jeg forsøger at få mange skønne og sjove stunder sammen med, uanset mit travle arbejdsliv. Da jeg blev inviteret til indvielsen af templet, sagde jeg ja tak, fordi jeg vidste, det ville blive sjovt."

ARKIVFOTO af Pia Kjærsgaard (DF). Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da jeg tiltrådte som formand for Folketinget, gjorde jeg det klart, at jeg ville være en arbejdsom formand, der ville dele sol og vind lige i Folketingssalen og sikre medlemmerne de bedste arbejdsvilkår uanset partifarve. Men jeg understregede også, at jeg ikke havde tænkt mig at gå i kloster. Jeg ville stadig være Pia Kjærsgaard.

Debatten om min gode ven Jim Lyngvilds vikingetempel tyder på, at det var, hvad nogen forventede - eller håbede på - ville ske: At jeg intet ville foretage mig og intet ville sige uden for Folketingssalen, men blot sidde alene på mit kontor iført mit nonnekostume.

Læs også: Pia Kjærsgaards fornemmelse for Odin og Thor

Men her må jeg desværre nok skuffe Bent Winther, Keld Holm, Birthe Rønn Hornbech m.fl., som har anklaget mig for, at jeg nu har blåstemplet asatroen. Ja, det lyder nærmest som om, at jeg går ind for at genindføre ofringer, slaveri og blodhævn.

Kære Bent Winter og alle I andre: Sagen er ganske enkelt den, at jeg har et liv!

Jeg har familie og mange gode venner, som jeg forsøger at få mange skønne og sjove stunder sammen med, uanset mit travle arbejdsliv. Da jeg blev inviteret til indvielsen af templet, sagde jeg ja tak, fordi jeg vidste, det ville blive sjovt.

Jeg holdt en lille tale, hvor jeg gjorde ret meget grin med Jim Lyngvild og hans vikingebesættelse. Han gør også ofte grin med mig. Det gør venner. Jeg slog fast, at Lyngvild kan have sit tempel og sin tro i fred, så længe han ikke skader andre mennesker. Han har sin frihed, så længe han respekterer min og følger landets love.

De forskellige motiver, som nogle har fabuleret sig frem til, kunne disse lige så godt have skudt mig i skoene, da jeg var til premiere på »Kong Arthur« i Ulvedalene. At jeg tror på troldmænd med langt skæg, og at man kan trække et sværd ud af en sten.

Det er sådan, at jeg selv bestemmer, hvad jeg vil lave i min fritid sammen med min familie og mine venner.

Som jeg sagde, Bent Winther & Co: Jeg har et liv. Måske skulle I også forsøge at få jer et?

Modemanden Jim Lyngvild havde veninden Pia Kjærsgaard ved sin side, da han i sidste uge indviede sit vikingetempel på Fyn. Her klippede folketingsformanden snoren og holdt en tale ved den nye asahelligdom, mens integrationsminister Inger Støjberg, som ligeledes deltog i arrangementet, fik æren af navngive templet. Den prominente tilstedeværelse har vakt en del undren og furore. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lasse Hansen.