Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Ja, smitten stiger på Frederiksberg, men restriktionerne skal stadig væk

Hvis regeringen vælger at opretholde restreiktionerne på nuværende niveau, og have en kort lunte ift. daglige smittetal, opretholder den en sygeliggørelse af samfundet, mener Merete Winther Hildebrandt.Her giver Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, en hjælpende hånd med at vaccinere i Tingbjerg Pensionist Center i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg er helt sikker på, at vi alle kan huske starten på coronaepidemien og ikke mindst den berømte planche med den røde og grønne kurve, som sundhedsministeren refererede til.

Ikke bare på det første pressemøde, men rigtig mange gange i de efterfølgende måneder, og på rigtig mange pressemøder.

For det, det hele handlede om, var nemlig at opnå, at sundhedsvæsenet ikke blev presset i bund, hvilket som bekendt lykkedes.

Vi ramte aldrig den røde kurve, selvom der helt sikkert var nogle uger i december og januar, hvor mine kolleger på hospitalerne havde uendelig travlt.

Nu er vi så i en situation, hvor vi rent faktisk har nogle vacciner, der virker, og ovenikøbet nok af dem.

Ja, du kan godt blive smittet med coronavirus, og også med den nye deltavariant, hvis du er vaccineret, men det er forsvindende få, der bliver det, og de får stort set alle et meget mildt sygdomsforløb.

Antallet af indlæggelser er, på trods af de stigende smittetal, på et meget lavt niveau.

De, der bliver indlagt, har ofte en grundsygdom, som kan give et lidt sværere forløb, eller de er indlagt for noget helt andet og bliver testet positive ved indlæggelsen.

Der er blevet lempet på restriktionerne, men ikke helt, og det giver altså ingen mening i min optik. Slet ikke når man ser på, hvor mange der stadig er tilbage i kulturlivet, mens vi stort set uhindret kunne juble over vores fantastiske fodboldhold.

Misforstå mig ikke, jeg er vild med fodbold, men der skal altså være en mening med det hele.

Hvis regeringen vælger at opretholde det som nu, og have en kort lunte ift. daglige smittetal, opretholder den en sygeliggørelse af samfundet.

Tænk bare, hvis skolerne igen skal lukkes ned, de unge sendes hjem fra studierne, og de ældre isoleres i deres hjem, og erhvervslivet igen skal lukke.

Det vil være nærmest ubærligt, ikke mindst for de borgere, der er psykisk sårbare og virkelig har haft det skidt under pandemien.

Coronavirus er kommet for at blive, men vi har fået mulighederne for at tackle den, og et helt smittefrit samfund er og bliver utopi, men det er vel heller ikke regeringens mål?

Så herfra skal der bare lyde en opfordring til de af jer, der endnu ikke er blevet vaccineret: Jeg håber virkelig, at I vil tage imod tilbuddet

Merete Winther Hildebrandt, sygeplejerske og formand for sundhed og forebyggelsesudvalget på Frederiksberg (K)