Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Irma-pigen, Irma-hønen og Irma-sjælen

»Kære Coop, lad dog alle de andre discount-supermarkedskæder om at slås om det markedssegment og så tænk i stedet stort for Irma og ikke mindst alt det unikke, som Irma står for,« skriver Merete Bloch. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At Coop lader sin krise gå ud over deres stolte flagskib, Irma, er mig fuldstændig ubegribeligt. Sæt i stedet for alle sejl på det fantastiske brand som Irma er, og gør det endnu bedre end nogensinde før set i Danmark. Coop har et guldkort på hånden. Ingen andre supermarkedskæder har Irma og det Irma står for.

Coops ledelse bør tage en studietur til Sverige og se, hvordan ICA fører sig frem med de mest indbydende og velassorterede forretninger. Selv på en ø som Tjörn, kommer folk langvejsfra for at handle og få en inspirerende og god sanselig indkøbsoplevelse, da discount nu hænger folk langt ud af halsen.

Kære Coop, lad dog alle de andre discount-supermarkedskæder om at slås om det markedssegment og tænk i stedet stort for Irma og ikke mindst alt det unikke som Irma står for, og lad Irmapigen komme ud i hele landet, så endnu flere kan nyde godt af Irmas skønne varesortiment og Irmas DNA.

Merete Bloch, Espergærde

K, LA og SF med skyklapper på

Med lidt visionær tænkning kunne de tre ovenstående partier have sikret bevarelsen af store bededag uden en folkeafstemning.

Det kan lyde paradoksalt, men al logik taler for følgende scenarie:

  1. De tre partier sikrede sig de nødvendige 60 mandater.
  2. Opinionsundersøgelser ville vise, at regeringen ville lide et forsmædeligt nederlag med massiv deltagelse af egne vælgere.
  3. Den tort ville regeringen ikke udsætte sig for, og den ville have trukket forslaget om afskaffelse af store bededag tilbage.

Fagforbund, folkekirken, hoteller og restaurationer, ja, hele folket ville have jublet over bevarelsen af den højt elskede helligdag!

Sven Qvist, Jyllinge

Velkomment opråb

Den manglende interesse og ligegyldighed for Grønland og grønlænderne, som vi udviser, er både nedgørende og selvtilstrækkelig. I tirsdagens avis hører vi endelig en kærkommen stemme i kraft af professor Ditlev Tamms vægtige indlæg og kloge opråb.

Tak til professoren.

Margit Ibsen, Glostrup

Farvel Stephanie Lose – og tak

Så kort kan det gøres. Dagen er kommet, hvor regionsrådsformanden for Region Syddanmark – Stephanie Lose – siger farvel til regionen efter, vi har bevilget hende orlov, så hun kan fortsætte karrieren på Christiansborg.

Jeg har som regionsrådsmedlem og suppleant i i alt fem år, haft et tæt og godt samarbejde med Stephanie Lose, som jeg respekterer højt som menneske, og for hendes gode politiske lederskab.

Mine tanker stopper ikke her, for jeg ved, at alle planlagte politiske dispositioner har en årsag og en forventet virkning. Med partiet Venstre i en eksistentiel krise, der skyldes et svigt i forhold til at sige et og gøre noget andet, er der brug for nytænkning og en markant ændring af kursen, hvis ikke partiet skal gå helt under radaren.

Krisen har kostet partiformanden troværdigheden, helbredet, (for indeværende) ministerposten og en sygemelding, der kan trække ud. Jeg ser Stephanie Lose, der med rene hænder, kan forestå den politiske genrejsning og revitalisering.

Der var mange andre muligheder for at erstatte en økonomi- eller forsvarsminister, hvilket gør valget af Stephanie Lose ekstra spektakulært. Mon ikke Jacob Ellemann-Jensen snart får et tilbud fra erhvervslivet, som han ikke kan sige nej til, hvorved dronningekabalen går ind i næste runde. Stephanie Lose er Mette Frederiksen overlegen med sin ligetil og troværdige facon og med et solidt personligt stemmetal i bagagen. En reel politisk trussel og udfordrer til statsministeren.

Tilbage står kun spekulationen om, hvor længe Venstre kan fortsætte synkronsvømningen med Socialdemokratiet og kursen mod den politiske afgrund.

Karsten Byrgesen, regionsrådsmedlem Region Syddanmark og byrådsmedlem i Fredericia for Nye Borgerlige