Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Ida Auken og »idioten«

Det hyklerisk af Ida Auken at bryste sig med frihedsværdierne, men samtidig mene, at den muslimske mand burde give hånd, selvom det er imod hans overbevisning, skriver Berfin Kucukkose. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbaek Arentsen

»Sig fra. Skam ham ud. Vis ham, at den form for despekt for kvinder ikke hører hjemme nogen steder i det danske samfund,« skriver Ida Auken (R) i et debatindlæg udkommet i Politiken.

Kære Ida Auken

Havde du læst op på din lektie inden mødet med »idioten«, før du begav dig ud på tasterne og understregede din ignorance, ville du opdage, at forbuddet mod fysisk kontakt mellem det modsatte køn gælder begge veje. For at skære det ud i pap: forbuddet gælder BÅDE mænd og kvinder.

Jeg som muslimsk kvinde nægter at »sige fra« eller »skamme ham ud« af den eneste årsag, at den muslimske mand ikke vælger at give hånd til kvinder. Jeg som muslimsk kvinde finder det hverken respektløst eller kvindeundertrykkende, da forbuddet mod fysisk kontakt går begge veje.

Desuden er det hyklerisk at bryste sig med frihedsværdierne, men samtidig mene, at den muslimske mand burde give hånd, selvom det er imod hans overbevisning. Så vidt jeg er orienteret, indebærer frihed også muligheden for at sige fra, og dette er en grundlæggende værdi i liberalismen, som burde respekteres af en politiker i et liberalt demokrati.

Det ville klæde en politiker at tage hensyn til de forskelligheder, som samfundet er præget af, og dermed vise tolerance over for mennesker, der ikke bærer på samme overbevisninger.

Derudover undrer det mig, at en politiker fra et såkaldt »tolerant« parti kommer med sådan en udmelding. Du skriver i dit debatindlæg at det er langt mere effektivt at »skamme manden ud« end en håndtrykslov. Det paradoksale er dog, at begge former for indirekte eller direkte tvang vidner om, at der ikke er plads til den helt almene praktiserende muslim i det danske samfund.

Har du da mistet tilliden til dine egne værdier, siden du gradbøjer dem efter dine egne interesser? Det ser vist ud til, at piben er begyndt at få en anden lyd hos de såkaldte »tolerante« politikere.

Så kære Ida Auken, du burde udvide din horisont, tilsidesætte arrogancen og forstå, at ikke alle mennesker deler samme værdier eller overbevisninger som du selv.

Berfin Kucukkose, Greve