Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

I Gentofte sorterer vi affald – Ikke mennesker

Alexander Kamp er mildest talt ikke begejstret for Andreas Weidingers forslag om at gøre forskel på badegæsterne i Gentofte Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Gentofte er vi gode til at sortere vores affald. Plast i den ene, metal i den anden og papir i den tredje.

For blot én uge siden fik Andreas Weidinger den idé, at samme princip kunne overføres til Bellevue Strand. I Villabyerne stemplede den konservative kommunalrepræsentant nemlig borgere uden for Gentofte Kommunes grænser som farligt affald.

Men der er ingen beviser for, at vi i Gentofte skulle opføre os mere eller mindre giftigt, når vi er på stranden. Den slags forslag er ikke bare ekskluderende, det er også direkte ukonstruktivt, og så underminerer det hele ideen om, at Weidingers læserbrev skulle være et løsningsorienteret indlæg.

Gentoftes borgere har nemlig ikke mere ret til offentlige steder.

Der gik da heller ikke mere end to dage efter forslagenes offentliggørelse, før borgmesteren satte Weidingers røgfri strand og yderligere parkeringsrestriktioner ud til storskrald. Borgmesteren selv er ikke utryg nok til, at han vil tage mere »drastiske« midler i brug på Gentoftes strande. Spørgsmålet er, om andre hos De Konservative er vilde med ideerne.

Personligt kan jeg heller ikke genkende det utryghedsbillede, der bliver tegnet af Weidinger – I hvert fald ikke mere end i resten af Gentofte. Hverken politirapporterne fra Nordsjællands Politi, eller vagtrapporterne fra det vagtfirma, der holder opsyn med området – begge fra uge 28 – beskriver heller ikke noget særligt problem ved Gentoftes strande.

Ja, der kan være mange mennesker på stranden i højsæsonen, men til sammenligning har jeg heller aldrig været utryg i Magasin ved juletid.

Andreas Weidinger skriver senere på Facebook, at han er uforstående over for folks opfattelse om, at han mener stranden er forbeholdt Gentoftes egne borgere. Imens er han citeret i Villabyerne: »Det håber jeg gør, at flere bliver væk, så Gentoftes egne borgere igen har lyst til at bruge området i højsæsonen,«

Andreas Weidinger siger, han »bare« gerne vil løse problemet med utryghed, så Gentoftes borgere vender tilbage til stranden – Lige nu kan jeg bare ikke se, der skulle være et problem med utryghed. Uanset hvad Andreas Weidinger gerne vil, er det næppe hensigtsmæssigt at begynde at sortere efter, om gæsterne på stranden kan genanvendes for De Konservative.

Alexander Kamp, Hellerup, Kommunalvalgskandidat for Venstre