Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Hvorfor synes vi, prostitution er fint?

DOUNIAMAG-FILES-NETHERLANDS-REDLIGHT-DISTRICT
Foto: ANOEK DE GROOT

Jeg synes godt nok, det er forstemmende at følge debatten om prostitution. Ikke på grund af forslaget om at liberalisere på området - nej, jeg anerkender intentionen og argumentet om at skabe bedre forhold for de prostituerede -, men nærmere den voksende tendens til, at folk faktisk ikke ser noget problematisk ved prostitution.

Det er mig dybt uforståeligt, at man ikke ser noget problematisk ved et erhverv, hvor man sælger sin krop for penge. Det er mig dybt uforståeligt, at Anahita Malakians fra Nye Borgerlige udtaler til BT, at hun ikke ville have noget imod, at hendes datter blev prostitueret. Jeg er glad for, at hun ikke er min mor.

Selvfølgelig bør vi se på at forbedre forholdene for de implicerede, men stop dog med denne glorificering af et ganske nedværdigende og kvindeundertrykkende erhverv! Sex bør være en ligeværdig akt mellem to hengivne partnere, ikke et produkt man bytter sig til for ussel mammon. 'Verdens ældste erhverv' er ikke et argument for noget som helst.

I særdeleshed forekommer det mig absurd i disse #metoo-tider, hvor der ses skævt til mænd, der udnytter deres magt til at få seksuelle ydelser fra underordnede - hvordan kan man fordømme dette samtidig med, at man ikke ser noget dårligt ved prostitution? Forudsat at der i begge tilfælde er tale om samtykke, er det i virkeligheden samme mekanisme - penge er magt, og denne anvendes til at få tilfredsstillet sine seksuelle drifter hos den objektiviserede anden part.

Hvad skyldes denne ligegyldighed over for et så moralsk forkasteligt fænomen som købe-sex? En kollektiv dårlig samvittighed? En gennemsyret værdirelativistisk kultur?

Jeg tror ikke på den lykkelige luder, og jeg synes, at vi skal gøre, hvad vi kan, for at der ikke er flere kvinder, der føler sig nødsaget til at sætte deres krop til salg. Lad os endelig forbedre forholdene for dem, der allerede er i branchen, men lad os samtidig gøre, hvad vi kan, for at færre bliver en del af den.

Vi skal lade være med at tale prostitution op - og vi skal selvfølgelig ikke benytte os af servicen. Christian Holst Vigilius, Rødovre, ordfører i Konservativ Ungdom